Tecavüzle suçlanan SHÇEK il müdürü karakolluk oldu

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 11 Temmuz 2008 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ADANA'da tecavüz iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) İl Müdürü 39 yaşındaki Yusuf İyi, iddiaları ortaya atan 29 yaşındaki eski sekreteri M.G.'nin evini bastığı iddiasıyla gözaltına alındı.

Olay 08.30 sıralarında Şakirpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. 155 Polis İmdat'ı arayan M.G., 2 yıl önce kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Yusuf İyi'nin makam şoförüyle birlikte evine baskın yaptığını ileri sürerek yardım istedi. Olay yerine giden polis ekipleri, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne ait 01 HE 359 resmi plakalı otomobili genç kadının evinin önünde park halinde ele geçirdi. Evin kapısında İl Müdürü Yusuf İyi ile makam şoförünü beklerken buldu. Şakir Paşa Polis Merkezi Amirliği'ne götürülen genç kadın, "2 yıl önce yaptığı tecavüzü açıkladığım için sürekli beni tehdit ediyor, şikayetimi geri almamı istiyor. 2 günden beri evimi ve cep telefonlarımı arıyor. Bu sabah da evin önüne geldi, zile bastı, açmayınca yumrukla kapıya vurmaya başladı. Bağırarak, 'Kapıyı açmanı istiyorum. Konuşacağız, yoksa senin için iyi olmaz' diyordu. Korktum, panikleyip 155'i aradım" diye konuştu.

İfadesinin ardından karakoldan ayrılan M.G., yapılan baskılar nedeniyle 'Can güvenliğim yok' diyerek Adana'yı terk etti.

MÜDÜR: İFTİRA

Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı'nın telefonla verdiği, 'ifadesini alıp evrakı bana gönderin' talimatı üzerine gözaltına alınmayan Yusuf İyi, hakkındaki tecavüz ve M.G.'nin evine baskın yaptığı suçlamasını kabul etmedi. İfadesi alınan İyi'nin "Ben tecavüz etmedim. Bana iftira atıldı, bunu neden yaptığını sormak ve konuşmak için evine gittim. Amacım korkutmak değil, sadece konuşmaktı. Evin ziline bastım kapıyı açmadı. Beklerken ekipler gelip bizi aldı, kapıyı yumrukladığım doğru değil" diye konuştuğu öğrenildi.

Yaklaşık 3 saat polis merkezinden bekleyen Sosyal Hizmetler İl Müdürü Yusuf İyi karakol önüne gelen bir yakınının özel otomobile binerek ayrıldı.

SHÇEK Müdürü Yusuf İyi'nin bir süre sekreterliğini yapan 3 çocuk annesi M.G., geçtiğimiz günlerde kurum müdürünün kendisine tecavüz ettiğini ileri sürerek Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Tecavüz iddialarının basına yansımasının ardından, iftiraya uğradığını ileri süren Yusuf İyi hakkında Adana Valiliği'nce soruşturma başlatılmıştı. İyi, kurum ihalesindeki bir yolsuzluk iddiası ile ilgili olarak da açılan davada yargılanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber