MEB'e yöneticilik atamalarına açıklık getirin talebi

Haber Giriş : 18 Temmuz 2008 09:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitimde yöneticilik atamalarındaki belirsizliğin devam etmesi ve son çıkarılan genelgede de yeni ?haksızlıkların? ortaya çıktığı gerekçesiyle, Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na yönetmelik ve atamalarla ilgili belirsizliklerin giderilmesi talebiyle yazı gönderdi.

- Eğitimde yöneticilik atamalarındaki belirsizliğin devam etmesi ve son çıkarılan genelgede de yeni ?haksızlıkların? ortaya çıktığı gerekçesiyle, Türk Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı'na yönetmelik ve atamalarla ilgili belirsizliklerin giderilmesi talebiyle yazı gönderdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un imzası ile Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen yazıda, yönetici atamaları konusunda belirsizliklerin hala devam ettiğine işaret edildi. Bakanlığın isteklere cevap verecek bir yönetmelik çıkaramadığı ifade edilen yazıda, çıkarılan yönetmeliklerin yargıdan döndüğüne işaret edildi. Son yayımlanan yönetmeliğin uygulanması için çıkartılan 2008/50 sayılı genelgenin de "şeffaflık" sağlayamadığına dikkat çekilen yazıda, yeni "haksızlıklar" ortaya çıkardığı belirtildi. Atama yönetmeliğine göre, sağlanması gereken "şeffaflığın" ise sağlanamadığı belirtildi.

-?YENİ BİR GENELGE YOLLANSIN?-

Yazıda belirsizliğin yönetici adaylarını tedirgin ettiği kaydedilirken, bu konuda acilen cevap beklendiği ifade edildi. Yazıda, ?Özellikle sınav geçerlilik süreleri, müdür yetkililerinin durumu, halen ve geçmişte yöneticilik yapanların durumu, askerde bulunan öğretmenlerin yönetici müracaatlarını yapamamaları, ödül belgelerindeki belirsizlik başlıca sorunlardır. Bu belirsizlik ve sorunlar giderilecek şekilde yeni bir genelge hazırlanarak illere duyurulması sağlanmalıdır? denildi. Ayrıca valiliklerin, sınav geçerlilik süreleriyle ilgili farklı farklı tarihler verdiğine de dikkat çekilen yazıda, bu konunun Bakanlık tarafından illere gönderilecek bir yazı ile açıklığa kavuşturulması istendi.

Türk Eğitim-Sen'in MEB'e gönderdiği yazıda, bazı valiliklerin sadece müdürlük, bazılarının sadece müdür yardımcılığı, bazılarının ise baş müdür yardımcılığı başvurularını açtığı belirtilerek, ?Bu yanlıştır. Yönetim kademelerinin hepsi ilana çıkarılmışsa, yönetici adayları hepsine müracaat edebilmelidir. Bazı valiliklerimiz hala münhalların hiçbirini duyurmamıştır? ifadelerine yer verildi. Yazıda, tüm müracaat, puan ve atamaların il müdürlüklerinin internet sitelerinde yayımlanması gerektiği de belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber