Üsküdar Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde canlı bomba paniği

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Temmuz 2008 19:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ticari bir taksiye binerek Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nün bulunduğu binanın önüne gelen Kemal Ergül (43), üzerinde "C4" patlayıcı olduğunu belirterek içeri girmek istedi.

Kapıda bekleyen nöbetçilerin üzerine doğru koşan Ergül, elbiselerini göstererek içinde "Patlamaya hazır bomba var" diye bağırdı. Bunun üzerine büyük bir panik yaşandı. Silahlarını çeken nöbetçi polisler şahsın şüpheli davranışları üzerine müdahale etmekten vazgeçti. Üzerinde bomba olmadığı anlaşılan Ergül, gözaltına alınarak Üsküdar Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Olayı gören tanıklar, şüphelinin ticari bir taksiyle Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önüne geldiğini ve daha sonra giriş kapısına doğru koştuğunu ve bu sırada da, "Beni İBDA - C gönderdi.Üzerimde patlamaya hazır, bomba var. Şimdi patlatacağım" dediğini söyledi.

Olayın polis telsizlerinden ekiplere bildirilmesi üzerine olay yerine bomba imha uzmanları gönderildi. Yapılan incelemede Ergül'ün üzerinden herhangi bir patlayıcı madde bulunmadığı belirlendi. Ergül'ün akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edildi.

Ergül'ü emniyet binasına getiren 34 TDA 60 plakalı taksi sürücüsü Ergin K. de kelepçelenerek gözaltına alındı. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber