Eski Bakan Ufuk Söylemez için zimmet davası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKER KARAPINAR Ankara

Eski DYP Genel Başkan Yardımcısı ve eski Devlet Bakanı Ufuk Söylemez hakkında, Halk Bankası Yönetim Kurulu üyesi olduğu dönemde bir firmaya kullandırılan yaklaşık 15 milyon dolarlık kredi nedeniyle ?zimmet? suçundan dava açıldı.

İddianamede, Söylemez'le birlikte eski Halk Bankası Genel Müdürü Yenal Ansen'in de aynı suçu işlediği iddia edilerek, şüphelilerin 6'şar yıldan 12'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Halk Bankası yöneticilerinin 1993-1999 arasında bankadan kullandırılan kredilerle ilgili olarak Yargıtay 7. Ceza Dairesi'nin verdiği ?yargılama? kararı üzerine başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Cumhuriyet Savcısı Vahdet Polatkan'ın Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açtığı davanın iddianamesinde, Söylemez ile Ansen'in de aralarında bulunduğu 14 yöneticinin görev yaptıkları 1994-1996 arasında, bankanın Şişli Şubesi'nden Uncular Besin San. Tic. A.Ş.'ye yaklaşık 15 milyon dolarlık kredi kullandırıldığı belirtildi.

Teminat almadılar

Savcı Polatkan, şüphelileri, bankacılık kural ve teamüllerine aykırı olarak yeterli teminat almadan kredi kullandırmak ve banka kaynaklarını basiretli bir tacir gibi sarf etmeyerek bankayı zarara uğratmakla suçladı.

İddianamede, Söylemez'in ifadesine de yer verildi. Suçlamaları kabul etmeyen Söylemez, sözkonusu firmaya ilk kredi tahsisinde, kısa bir dönem için Halk Bankası Yönetim Kurulu'nda görev yaptığını, sonradan kullandırılan kredilerle ve suçla ilgisinin bulunmadığını öne sürdü.

İddianamede, ?Şüphelilerin, dönüş imkanı olmayan kredileri Uncular firmasına tahsis ederek zimmet suçunu işledikleri değerlendirilmiştir? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber