Bürokratlar için keneye karşı özel tasarım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Temmuz 2008 13:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Metin ÖZDEMİR/ POLATLI(Ankara), (DHA)

ANKARA'nın Polatlı İlçesi'ne bağlı Temelli Beldesi'nin Malıköy Mahallesi'ndeki elektrik santrali için İlköğretim Okulu Müdürü Haluk Ateşer, TBMM'de Kene vakasının yaşanmasından sonra bürokrat ve milletvekillerine yönelik özel bir tasarım geliştirdi. Kene'nin vücuda girmesini önleyecek şekilde pantolon paçalarının içine gizli paça koyan okul müdürü Ateşer, "böylece dışarıdan görüntü bozulmamış olacak" dedi.

Gizli paçaya 'Kene Paça' adını koyan Ateşer, ayrıca kol kısım için de yapışkan özelliği olan kol bandı yaptı. Kısa kollu tişört ve gömlekler için tasarlanan pazu bandının kişiye rahatsız etmediğini ve kolay kullanımlı olduğunu söyledi. İlköğretim Okulu Müdürü Haluk Ateşer, böyle bir tasarımı Yozgat Valisi'nin bürokratlara 'paçanızı çoraplarınızın içine koyun' tavsiyesinden hareketle düşündüğünü söyledi. Ateşer, ürettiği gizli paça ve kol bandının firmalarca destek bulması halinde, buradan elde edilecek gelirin okullara harcanmasını istediğini belirtti.

PROJENİN ADI KENO OLSUN

Haluk Ateşer, kol bandının yapışkan özelliği nedeniyle kenenin koldan içeri giremeyeceğini ve yapışkan zeminde kalacağını belirterek, " Bu projenin değerlendirilmesiyle birlikte okullarımıza önemli gelir elde edebiliriz. Adına da KENO Projesi koyabiliriz" dedi. Ateşer, kene paça ile kene bant tasarımının sadece bürokratlar değil, kırsalda yaşayan herkesçe kullanılabileceğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber