Sahte reçete davasında 16 tahliye

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Temmuz 2008 18:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da sağlık karnelerine, karne sahibi olmaksızın usulsüz ilaç yazarak, devleti zarara uğrattıkları gerekçesiyle aralarında doktor ve eczacıların da bulunduğu 17'si tutuklu 216 sanığın yargılanmasına başlandı.

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuklu 14 eczacı, 2 doktor ve bir eczacı kalfası hazır bulundu.

Tutuklu sanıklar savunmalarında suçlamaları kabul etmeyerek, tahliye talebinde bulundu.

Tutuklu sanıklardan doktor S.T, iddianamede adı geçen söz konusu dal merkezinin sahibi olduğunu belirterek, ''Ben dolandırıcılık suçlamasını kabul etmiyorum. 20 günde ortalama günlük 73 hasta baktım. Eğer ben eczaneler ile anlaşmış olsam benzer bir tablo olsa 100 hastaya çıkardı. Bu başıma gelen olaylardan dolayı dal merkezim kapanma durumunda. Hasta potansiyelimi kaybetmiş durumdayım. Suçlamaları kabul etmiyorum'' dedi.

Diğer sanık emekli doktor İ.A. ise iyi niyetinin kötüye kullanıldığını ifade ederek, ''Benim tek günahım dal merkezine diplomamı vermek oldu'' diye konuştu.

Savcı, tutuklu 17 sanığın, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kurulan örgüte üye olma, dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik suçlarını işlediklerine dair ''kuvvetli delillerin'' mevcut olması nedeniyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, verdiği kısa bir aranın ardından tutuklu 16 sanığın 5 bin ile 20 bin YTL arasında kefaletle tahliyelerine karar verdi.

Sanıklardan özel dal merkezi sahibi doktor S.T'nin tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, tahliye edilen 16 sanık için yurt dışına çıkış yasağının konulmasını da kararlaştırdı.

-İDDİANAMEDEN-

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, tutuklu sanıklardan doktor S.T. ve İ.A. hakkında, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak'', ''nitelikli dolandırıcılık'' ve ''resmi belgede sahtecilik'' suçlarından dolayı 32 kez hapis cezası istendi. Sanık doktorların 576'şar yıl hapsi istendi.

İddianamede, özel dal merkezinde çalışan 7 sanık hakkında da 480'er yıl hapis cezası isteniyor.

İddianamede 90 eczacı ve eczane çalışanı sanık hakkında 15'şer yıl, çoğunluğu sağlık karnesi sahibi olan 117 sanık hakkında ise 12'şer yıl hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber