Faruk Çelik, CHP, MHP VE DTP gruplarını ziyaret etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Temmuz 2008 13:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SSK VE BAĞ-KUR prim alacaklarının yapılandırılması konusundaki süre uzatımı için CHP, MHP ve DTP gruplarını ziyaret etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte önce CHP'yi ziyaret eden Bakan Çelik, Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştü.

Faruk Çelik, yaklaşık yarım saat süren görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, prim alacaklarının yeniden yapılandırılması konusundaki başvuru süresinin 28 Temmuzda sona erdiğini anımsattı. Son gün ciddi yığılmalar olduğunu; siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve esnaf odalarından, sürenin uzatılması için talepler geldiğini anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Son yapılandırma rakamlara baktığımız zaman 18.4 katrilyonluk bir yapılandırma gerçekleştirildi. Beklediğimiz üzerinde bir yapılandırma olmasına rağmen yeni bir sürece girilmiş, yeni sosyal güvenlik reformu 1 Ekim itibariyle yürürlüğe giriyor. Yeni bir sayfa açılıyor. Vatandaşlarımızın da bu sürece borçsuz harçsız girmeleri talebimiz var. Sayın Başkan ile primlerin yapılandırılmasıyla ilgili belli bir sürenin daha dikkate alınması konusunu istişare ettik. Sayın Başkan son derece olumlu yaklaştılar. Sürenin ne kadar olması, oranları komisyon safhasında değerlendirmemizi uygun bulduk. Ama prensipte anlaştığımızı ifade edebilirim.

Çelik, "Bir takvim öngördünüz mü?" sorusuna, "Bu hafta içerisinde gerçekleşmesini diliyorum" karşılığını verdi.

Yapılandırma şartlarının değişip değişmeyeceğine ilişkin soru üzerine de Çelik, "Bakanlık olarak yüzde 80 ve peşin olarak ödenmesi şeklinde düşünüyoruz. Farklı teklifler de vardır. Komisyonlarda, Genel Kurulda birlikte uzlaşıyla karar verilecek" diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Kılıçdaroğlu da öneriye sıcak baktıklarını ifade ederek, "Olumlu bir gelişme. Sanıyorum kısa sürede yasalaştırılır" dedi.

Bakan Çelik ve Bekir Bozdağ, daha sonra MHP'yi ziyaret ederek, Grup Başkanvekili Oktay Vural ile görüştü.

Oktay Vural teklife MHP Grubu olarak katkı sağlayacaklarını söyledi.

Çelik ve Bozdağ, daha sonra DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ile görüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber