Dekan tatile gittiği için dereceye giren öğrencinin atanamadığı iddiası

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Temmuz 2008 16:41, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Atatürk Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi'nden dönem 3.'sü olarak mezun olan Emine Buket Yanık'ın, okulu bitirmesine rağmen diloması imzalanmayınca Sağlık Bakanlığı'nın 21. dönem atamalarından yararlanamadığı iddia edildi.

AÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Emine Buket Yanık, büyük bir başarıyla okulunu 6 yılda bitirmeyi başardı. Dönem 3.'sü olarak 15 Temmuz'da mezun olan genç doktor, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak 21. dönem doktor atamalarında görev alabilmek için evraklarını 3 gün içerisinde öğrenci işleri daire başkanlığına teslim etti.

Atamaların yapılabilmesi için fıp fakültelerinden mezun olan öğrencilerin evraklarının üniversite tarafından bir ay içerisinde Sağlık Bakanlığı'na gönderilmesi gerekirken, dekan izinde olduğu için Yanık'ın evrakları gönderilemedi. Başvurular bugün sona ererken, Emine Yanık 21. dönem atamalarından faydalanamadı.

Öğrenci işleri daire başkanlığının diplomasını imzalanması için fakülte dekanına zamanında göndermediğini savunan Yanık, aynı dönem mezun olan arkadaşlarının diplomalarının imzalanıp Sağlık Bakanlığı'na gönderildiğini kaydetti.

Yanık, öğrenci işleri daire başkanlığında görevli memurların kendisine diplomanın kaybolduğunu, bu nedenle de yetişmediğini söylediklerini öne sürdü.

İşin peşini bırakmayan Emine Yanık, dipolamasının şu an şehir dışında izinde olan Dekan Cahit Karakelleoğlu'na imzalanması için gönderildiğini öğrendi. Ancak Dekan Karakelleoğlu, öğrencinin evraklarını imzalasa dahi Yanık, 21. dönem atamlarına zamanında başvuramadığından atanamayacak.

Öğrenci işleri daire başkanlığı hakkında dava açacağını belirten Yanık, ilgisizlik sonucu mağdur olduğu söyledi.

Yanık, "Benimle ilgili evraklar tamamlayıp öğrenci işlerine 3 gün içerisinde verdim. Ondan sonraki süreçte evraklarımın imzalanıp Sağlık Bakanlığı'na gönderilmesi gerekiyordu. Dekan beye imzalatılamadığından atamam yapılamayacak. Benimle aynı dönemde mezun olan arkadaşlarımın evrakları imzalandı ve 21. dönem atamalarından faydaylanacaklar. Bana ise evraklarım için önce 'kaybettik, sonra karıştırıldı' dediler. Şimdi 22. dönem atamalarına kaldım, onun da ne zaman olacağı belli değil. 6 yıl okudum ve okulumu zamanında bitirerek göreve başlamak istiyordum. Dikkatsizliğin ve ilgilisizliğin kurbanı oldum. Öğrenci işleri hatalarını kabul etmiyor. Hakkımı aramak için gittiğimde bana hakaret edenler dahi oldu." şeklinde konuştu.

Öğrenci İşleri Daire Başkanı Hamit Hatunoğlu ise kendisinin de tatilde olduğunu açıkladı. Konu hakkında fazla bilgisi bulunmadığını dile getiren Hatuoğlu, öğrencinin yaşadığı sorunu bildiğini ancak evrak gecikmesinden sonra birşey yapılamayacağının altını çizdi. Hatunoğlu, hatanın kimde olduğuna dair ise birşey söylemedi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise Yanık'ın diplomasının imzalanması için Dekan Cahit Karakelleoğlu'na gönderildiği ve mezun olanları bazılarının diplomalarının da beklediğini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber