1 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 01 Ağustos 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

YAŞ TOPLANIYOR

-Yüksek Askeri Şura Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı Çakmak Salonu'nda toplanıyor. Toplantıya, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve kuvvet komutanları ile şura üyeleri katılıyor.

-4 Ağustos'a kadar sürecek olan YAŞ toplantısında, general ve amiralliğe yükselecek albaylar ile bir üst rütbeye yükselecek general ve amirallerin durumları ele alınacak. Ayrıca görev süreleri dolan general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile disiplinsizlik ve ahlaki durumları nedeniyle TSK'dan ihraç edilecek personelin dosyaları görüşülecek. (Saat: 09.30)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Türkiye Perinatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Cihat Şen ve Opr. Dr. Ercüment Cengiz'i kabul ediyor. (Saat: 15.00/16.00)

-TİKA AFRİKA TARIMSAL KALKINMA PROGRAMI

-TİKA Başkanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı işbirliğinde Türkiye'nin Afrika'ya açılım stratejisi çerçevesinde hazırlanan TİKA Afrika Kalkınma Programı'nın ilk toplantısı Dedeman Otel'de yapılıyor. Toplantıya Tarım ve Köyişleri Bakanı Mendi Eker ile TİKA Başkanı Musa Kulaklıkaya da katılıyor. (Saat: 9.30)

-ELEKTRİK ZAMMINA İPTAL DAVASI

-Tüketici Hakları Derneği, Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası ile Kamu İşletmeciliği Geliştirme Merkezi Vakfı yapılan elektrik zammının iptal edilmesi talebiyle Danıştay'da dava açıyor. (Saat: 11.00)

-YENİ DÖNEMİN İLK GÜNDEM MADDESİ YİNE ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ VE AB REFORMLARI OLACAK

-Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından tatile giren TBMM'nin 3'ncü yasama yılında önemli gündem maddeleri, AKP'nin kapatma davasıyla birlikte rafa kaldırdığı anayasa değişikliği ve AB reformları olacak.

-Muhalefet, anayasa değişikliği konusunda yeni dönemde, Meclis'teki siyasi partiler arasında uzlaşma komisyonu kurulması ve yapılacak değişikliklerin tam mutabakatla gerçekleştirilmesinden yana tavır izlerken, kapatma davasının sonuçlanmasıyla nefes alan AKP de, anayasa değişikliğinde nasıl bir tavır izleyeceğini önümüzdeki süreçte ortaya koyacak.

-VEKİLLERİN MESAİSİ SEÇİM BÖLGELERİNDE SÜRECEK

-Anayasa Mahkemesi'nin AKP hakkındaki kapatma davasıyla ilgili kararını vermesiyle 1 aydır fazla mesai yapan Türkiye Büyük Millet Meclisi iki günlük çalışmanın ardından tatile girerken, milletvekillerini yaz aylarında da yoğun bir tempo bekliyor.

-Milletvekillerinin büyük çoğunluğu, Ağustos ayının ilk haftasında tatil yapacak ardından da önümüzdeki yerel seçimler için çalışmak üzere seçim bölgelerine dağılacak.

-SON BİR YILDA 72 MİLYAR DOLAR DIŞ TİCARET AÇIĞI VERİLDİ

-Türkiye Haziran sonu itibariyle son 12 ayda 126.5 milyar dolarlık ihracata karşılık, 198.6 milyar dolarlık ithalat gerçekleştirerek, 72.1 milyar dolar dış ticaret açığı verdi. Bu dönemde dış ticaret hacmi 325 milyar dolara ulaştı. Son bir yıldaki ihracatla, aynı dönemdeki ithalatın ancak yüzde 63.7'si karşılanabildi.

-PARA ARZI 409.2 MİLYAR YTL'YE ÇIKTI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 11-18 Temmuz haftasında 1 milyar 407 milyon YTL artarak 409 milyar 251.4 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana artış 39.1 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-?ÜRGÜP'TE KARİKATÜR YARIŞMASI? MECLİS GÜNDEMİNDE

-Bekir Ödemiş'in belediye başkanlığı döneminde Ürgüp'te düzenlenen karikatür yarışmalarının bu yıl yapılmaması tepkiye neden oldu. Ödemiş'in milletvekili adayı olması nedeniyle boşalan Ürgüp Belediye Başkanlığı'na seçilen AKP'li Kasım Uğur'a ?karikatür yarışması tekrar yapılsın? çağrısı geldi.

-Başta Ürgüplüler olmak üzere sanat çevrelerinin tepkisine neden olan olay, Meclis gündemine de taşındı. CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, konuyu bir soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

-SAĞLIK BAKANLIĞI DÖVMECİLERE DANIŞMAN HEKİM BULUNDURMA ZORUNLULUĞU GETİRİYOR

-Sağlık Bakanlığı, sağlıksız koşullarda yapılan ve hastalıklara neden olan dövmelere ?dur' demek için ağır yaptırımlara gidiyor. Taslak halindeki yönetmeliğe göre, bulaşıcı hastalık riskini ortadan kaldırmak için dövme stüdyoları danışman hekim bulunduracak. Doktorlar, dövmeye bağlı iltihaplanma, ağrı ve kaşıntıya müdahale edecek. Apartman altlarında dövme yapma yasaklanacak. Dövme yapanlar temel tıbbi konularda eğitimden geçerek sertifikalandırılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber