Çukurova'dan pis kokular yayılıyor!

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 03 Ağustos 2008 09:17, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ve YÖK Başkanlığı'na gönderilen ihbar mektubunda, Çukurova Üniversitesi'nin inşaat ve tadilat işlerinde milyon YTL'lik yolsuzluk yapıldığı ileri sürüldü.

HAMDİ ATEŞ ANKARA

Rektör atamalarına günler kala Cumhurbaşkanlığına üniversitelerle ilgili ihbar mektupları yağıyor. Cumhurbaşkanlığı'na Çukurova Üniversitesi'yle ilgili gönderilen ihbar mektubunda firmalara 1.5 milyon YTL fazla ödeme yapıldığı öne sürüldü.

Cumhurbaşkanlığının yanında Sayıştay ve YÖK'de gönderilen ihbar mektubunda yüzlerce sayfa belge de yer aldı. 2007 yılına ait ödemelerin yer aldığı belgelerde, Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi ile üniversitenin çeşitli birimlerindeki inşaat ve tadilatları gerçekleştiren şirketlere, fazla ödeme yapıldığı yer aldı.

PERSONELE TEHDİT

Belgelerde 2007 yılında yaklaşık 1,5 milyon YTL fazla ödeme yapıldığı bilgisi yer aldı. İhbar mektubunda, fazla ödemeleri ortaya çıkaran görevlilerin tehdit edildiği, koruma taleplerinin ise üniversite yönetimi tarafından dikkate alınmadığı belirtildi.

İhbar mektubunda, üniversiteye ait olan benzin istasyonunun kiralanmasında da usulsüzlükler yapıldığı ileri sürüldü.

BASKILARA DAYANAMADI

Merkez Derslikleri ve Adana Sağlık Meslek Yüksekokulu inşaatında yaklaşık 1 milyon 234 bin YTL fazla ödeme yapıldığı denetleme ekipleri tarafından tespit edildi. Bunun üzerine firmaların kendilerini tehdit ettiğini bildiren personelin koruma talepleri dikkate alınmazken, personel işten el çektirildi. Yapılan usulsüzlüklere ve baskılara dayanamayan Yapım Uygulama Şube Müdürü Mahmut Ergin, görevinden istifa etti. 2007'den beri raporlanan usülsüzlüklerle ilgili olarak herhangi bir işlem yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber