Polisliğe her yıl ilgi artıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ağustos 2008 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gençlerin hayata kısa yoldan atılmak için tercih ettiği polisliğe her yıl ilgi artıyor. Polis meslek yüksek okullarına 104 bin 430 lise mezunu müracaat etti.

Polis meslek yüksek okullarına her yıl ortalama 6 bin 500 öğrenci alınıyor. Ayrıca 4 yılık fakülte mezunlarından da 8 bin 500 kişi polis olarak alınacak.

Üniversite sınavında istediği bölümü kazanamayan gençler, kısa yoldan iş hayatına atılıp meslek sahibi olmak için polis meslek yüksekokullarının yolunu tutuyor.

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarında mülakatlarda ter döken gençlerden bazıları, "polislik benim sevdam" derken bazıları ise dışarıdaki işlerden bıkıp devlet memurluğuna adım atmak için seferber olduğunu söylüyor.

21 yaşındaki Yusuf Coşkun, sevdiği bir mesleği yapmak istediğini belirterek, üniversite sınavında 200'ün üzerinde puan alınca soluğu polis meslek yüksekokulunda aldığını kaydetti.

Bu yıl polis meslek yüksekokullarına 23 bin 224'ü bayan 104 bin 430 kişi başvurdu. Bu sayı geçen yıl 72 bin 608 idi. 14 Ağustos tarihine kadar sürecek mülakatın ardından başarılı bulunanlar ÖSYM tarafından yapılacak sınavla belirlenecek.

ÖSYM'nin düzenleyeceği sınav 14 Eylül 2008 Pazar günü yapılacak. Sınava girmek isteyenler Türkiye Halk Bankası Gölbaşı Şubesi/ANKARA hesabına 30 YTL yatırarak sınava girebilecek.

8 BİN 500 FAKÜLTE MEZUNU POLİS OLACAK

Bu arada, Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 65 puan alıp herhangi bir üniversitenin 4 yıllık fakültesinden mezun olanlar için de polislik şansı var.

Bu yıl Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne (POMEM) 400'ü bayan 8 bin 500 öğrenci alınacak. Başvurular 15 Ağustos'ta sona erecek.

Yetkililer, mülakatın 3 aşamalı yaplacağını bildirerek adayların, katılacakları bölge merkezleri ve tarihlerinin 25 Ağustos 2008 tarihinde Eğitim Dairesi Başkanlığı internet adresinden veya il emniyet müdürlüklerince duyurulacağını bildirdi.

27 yaşındaki Cafer Karakaya, Fırat Üniversitesi Yapı Öğretmenliği bölümünden iki yıl önce mezun olduktan sonra öğretmenlik kadrosu açılmayınca fırında çalışmak zorunda kaldığını anlattı.

Artık devlet memuru olmak istediğini dile getiren Karakaya, "Başvuru şartlarını biraz zorlaştırmışlar. Şayet niteliklerim tutarsa başvurup polisliğe adım atmak istiyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber