Bahçeli, Erciyes'i terör endişesiyle iptal etmiş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 08 Ağustos 2008 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖNDER YILMAZ Ankara

Erciyes Kurultayı'nı iptal ettiği için eleştirilen MHP Genel Başkanı Bahçeli, ?Erciyes'in niye iptal edildiğini soranlar, dönsün Güngören'e baksın' dedi

MHP lideri Bahçeli, Erciyes Kurultayı ile ilgili eleştiriler karşısında sessizliğini bozdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Alparslan Türkeş'in başlattığı Erciyes Kurultayı'nı iptal etmesinin arkasında ?provokatif saldırı? istihbaratının yattığı öğrenildi. İptalle ilgili eleştirilere uzun süre sessiz kalan Bahçeli, bu konudaki düşüncelerini Ortadoğu gazetesi yazarı Orhan Karataş'a anlattı.

?Bu tür toplantılar her türlü provokasyonlara açık toplantılardır? diyen Bahçeli özetle şunları söyledi:

?Aldığımız duyumlar var. Bunların bir kısmı doğru çıkmıştır. Güngören'in niçin seçildiğini iyi anlamak gerekiyor. En küçük bir kıvılcımın ne tür sonuçlar doğuracağını önceden kestiremezsiniz. Geçmişte yaşadıklarımızı unutmadık. Kurultayın yapılmamasını eleştirenlerin, bunun üzerinden siyaset yapmaya çalışanların gerçek niyetlerini çok iyi biliyoruz. Bu oyunlara gelmeyeceğiz. Erciyes'in niye iptal edildiğini soranlar, dönsün Güngören'e baksınlar.?

Bahçeli'nin bir kurmayı da Milliyet'e yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

?Güngören'de organize olmuş aynı amaçlar için biraraya gelmiş motive bir grup yoktu. Ama Erciyes'te Kocayayla'da öyle olur muydu? Böyle bir patlama olmuş olsaydı o zaman olayların önünü kim alabilirdi??

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber