Cezaevi müdürü yeni aday memurlardan şikayetçi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 07:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İleri teknoloji ile üretilen ve ?süper cezaevi' olarak adlandırılan Silivri Cezaevi'nde yaşanan skandal, Silivri 3 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Duran Ceylan'ın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na 28 Temmuz'da gönderdiği bir yazıyla ortaya çıktı. İnfaz ve koruma memurlarının vardiya çalışma saatlerini yeniden düzenleyen yazıda, sık sık elektronik aksamda arızaların çıkması, personel sayısının yetersiz olması ve birçoğunun yeni aday memur olması gibi sorunlara dikkat çekildi. Söz konusu yazıda, birçok koğuş kapısının ve bina giriş kapılarının (mahkum kabul, nizamiye ve mutfak-çöp çıkış sürgülü kapıları) arızalandığı ve mahkumlar tarafından kolaylıkla açılabileceği belirtildi. Cezaevi Müdürü Ceylan'ın imzasını taşıyan yazıda, sözü edilen aksaklıklar ortadan kaldırılıncaya kadar cezaevinde nöbet tutacak görevlilerin 12-24 saat esaslı üçlü vardiya şeklinde nöbet tutturulması talep edildi.

NEREDEN BULDUNUZ

Yazıda, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Adagül'ün imzası ve olur görüşü de yer aldı. Belgeyi doğrulamayan Adagül ?Nasıl ulaştınız? diye sordu ve cezaevinde güvenlik sorunları olmadığını söyledi.

ERGENEKON MAKYAJI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı olan Silivri Cezaevi içindeki adliye, Ergenekon Davası için yeniden düzenleniyor. Ergenekon Davası'nın tutuklu sanıklarının tamamı önümüzdeki günlerde Silivri Cezaevi'ne nakledilecek ve ilk duruşma 20 Ekim'de görülecek.

?FİZİKİ HAZIRLIK YAPILMADI SEFALET VE REZALET DİZ BOYU'

Silivri Cezaevi'nde görevli olan ve ismini açıklamak istemeyen bir memur ise şu bilgileri verdi: ?Cezaevinde uzun süredir sular teknik aksaklıklardan dolayı akmamaktadır. Mahkumların temizlik ihtiyaçlarını yerine getirememesi dolayısıyla salgın hastalıkların baş göstermesine ramak kalmıştır. Gerek personel gerek güvenlik gerek teknik ve fiziki hiçbir hazırlık yapılmaksızın toplam 6 cezaevi faaliyete geçmiştir. Cezaevinde sefalet, rezalet en başta görevli memurlar açısından diz boyu sürmektedir. Memurların çalışma saatleri ve şartlarındaki olumsuzluklar psikolojilerine yansımaktadır. Medyada girmek çok zor, çıkmaksa imkansız gibi abartılı haberlerle izlediğimiz cezaevinin gerçek yüzü bundan ibarettir.?

Hasan AY / İSTANBUL

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber