İstanbul'da yıkım kararı alınan 30 okul

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 10:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul'da hasarlı 30 okul ?acil yıkım' kararı üzerine yıkılarak yeniden yapılıyor. 48'inin yıkımı ise Şubat 2009'a kaldı. Milli Eğitim Müdürü Özer, ?Onları da çabuk yıkıp yapmaya çalışıyoruz' dedi

İSTANBUL'DA 17 Ağustos 1999 depreminden zarar gören okulların yıkılıp yeniden yapılması ve güçlendirilmesi çalışmaları bu yıl da eğitimi etkileyecek. Hasarlı olduğu belirlenen 874 okula ilişkin rapor üzerine 2007'ye kadar 133 okul yıkılarak yerine yenisi yapıldı, 87'si de güçlendirilerek depreme dayanıklı hale getirildi. 2007'de de 13 okul yıkılarak yeniden yapıldı, 101'i güçlendirildi.

30 OKUL YENİLENİYOR

ANCAK mühendisler, İstanbul'daki 78 okulun daha yıkılıp yeniden yapılmasını istedi. Pendik Çıraklık Eğitim Merkezi ana binasında inceleme yapan mühendisler, 20'nin altında olmaması gereken beton dayanım değerinin 2'ye kadar düşdüğünü görünce şoke oldu. ?En küçük bir sarsıntıda bile yerle bir olacağı' belirtilen bu bina ile birlikte 30 okul ?acil yıkım planı'na alındı. Yıkılacak okullar arasında tarihi Çamlıca Kız Lisesi de bulunuyor.

48 OKUL BEKLİYOR

DEPREM hasarlı 48 okulun yıkım ihalesi ise Şubat 2009'a kaldı. Ancak veliler şubat ayına kadar olası bir depremde binaların güvenliğinden endişeli. Milli Eğitim Müdürü Özer, ?Biz İTÜ ve devletin mühendislerin kararına göre hareket ediyoruz. Bu okullar için ?acil yıkım' önerisi yapılmadı. Ancak biz yine de çocuklarımızın can güvenliği için bu okulları da çabuk yıkıp yenilerini yapmak istiyoruz' diye konuştu.

Okul binalarını çürük yapanlar bulunsun

EĞİTİM binalarının ?beton mezar' şeklinde yapılmasına sert tepki gösteren Milli Eğitim Müdürü Ata Özer, ?Bu binalar nasıl böyle inşa edilmiş? Bunların hesabı sorulmalı. Biz, çocuklarımızın can güvenliği için inşaat çalışmalarını sürdüreceğiz. Veliler ve çocuklarımız da biraz sıkıntı çekecek. Yıkılanların yerine sağlam ve büyük okullar yapacağız' dedi.

SERVİS ÜCRETİ ÖZEL İDAREDEN

İSTANBUL 41 okul ve ek bina için güçlendirme çalışmaları yıl içinde sürerken, öğrenciler başka okullarda eğitim görecek. Servis ücretleri ise İstanbul İl Özel İdaresi'nce ödenecek.

YIKIMI ŞUBAT 2009'DA YAPILACAK 48 OKULUN LİSTESİ

Adalar H.R.Gürpınar Lisesi

Bağcılar A. Ötüken İÖO

Bağcılar Üsküp İÖO

B.Evler Siyavuşpaşa İÖO

B.Paşa Fetihtepe İÖO

B.Paşa Sağmalcılar Lisesi

Beşiktaş R. Kirişçioğlu İÖO

Beşiktaş Z.H. Kız Mes.L.

Beşiktaş A.E. Yalman İÖO

Beyoğlu İhsan Şerif İÖO

Beyoğlu Kaptanpaşa İÖO

Beyoğlu M.Cevdet İÖO

B.çekmece Lisesi

B.Çekmece H.Yıldız And.L.

Kumburgaz M.Erçağ TML

Esenler R.Şevket Dağ İÖO

Fındıkzade İÖO

GOP Mithatpaşa İÖO

GOP Ülkü İÖO

Güngören İÖO

Küçükçekmece Lisesi

Sefaköy Lisesi

Kadıköy Y.Kemal Beyatlı İÖO

K.hane Namık Kemal İÖO

Kartal Öğretmen Z.Güçer İÖO

Maltepe Ataköseoğlu İÖO

Pendik Alpaslan Lisesi

Pendik Camçeşme İÖO

Pendik O.S.Hamzaoğlu İÖO

Pendik Prof.Dr.E.Güngör İÖO

Silivri Değirmenköy İÖO

Sultanbeyli H.A.Yücel İÖO

Sultanbeyli İ.Hatip Lisesi

Şişli Kurtuluş Lisesi

Şişli Endüstiri Meslek Lisesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber