11 Ağustos 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 11 Ağustos 2008 08:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ORGENERAL BÜYÜKANIT BAŞBAKANLIK'DA

-Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Başbakan Erdoğan'ı Başbakanlıktaki makamında ziyaret ediyor. (Saat: 17.00)

-BAŞBAKAN YARGITAY VE DANIŞTAY'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay 1. Başkanı Hasan Gerçeker ve Danıştay Başkanı Mustafa Birden'i ziyaret ediyor. (Saat: 14.00/15.30)

-AKP MYK TOPLANIYOR

-AKP Merkez Yürütme Kurulu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanıyor. (Saat: 19.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN KABULU

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve yönetim kurulu üyelerini kabul ediyor. (Saat: 12.00)

-İMALAT SANAYİ KAPASİTE KULLANIMI AÇIKLANIYOR

-TÜİK, Temmuz dönemine ilişkin İmalat Sanayiinde Eğilimler Anketi sonuçlarını açıklıyor. (Saat: 10.00)

-KESK BASIN TOPLANTISI

-KESK Genel Başkanı Sami Evren 15 Ağustos'ta başlayacak olan toplu görüşme süreciyle ilgili Mülkiyeliler Birliği'nde basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 10.30)

-BAYKAL'IN ?İSPANYA MODELİ? ÇAĞRISI YENİDEN GÜNDEMDE

-İstanbul'da son olarak Güngören'de yaşanan terör saldırılarının ardından, İspanya'daki gibi toplumsal tepki gösterilmesi için çağrı yapan CHP Lideri Baykal'a net bir yanıt gelmedi. Baykal'ın, ?siyasi anlayışların bir kenarda tutularak? toplumun her kesiminin teröre ortak tepki göstermesi isteği siyasi partilerce temkinli karşılanırken, İstanbul'da son yaşanan havanlı saldırı bu konuyu tekrar tartışmaya açtı.

-CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş, bu konuda sivil toplum örgütlerinin inisiyatif alması gerektiğini söylerken, MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, sorumluluğun AKP'de olduğunu söyledi. DSP Genel Sekreteri Masum Türker ise milli bir tepkiye destek vereceklerinin altını çizdi.

-VATANDAŞ KÖŞK'TEN EN FAZLA MADDİ DESTEK TALEP ETTİ

-Cumhurbaşkanlığı'na son bir yılda çeşitli konularda toplam 20 bin 463 başvuru yapıldı. Köşk'e yapılan 12 bin 421 kişisel başvuru içinde 3 bin 810 başvuru ile "maddi yardım ve destek sağlanması" talebi ilk sırada yer alıyor. Köşk'ten, son bir yılda 2 bin 70 vatandaş da iş talebinde bulundu.

-TOPLAM DÖVİZ GELİRİ İTHALAT FATURASININ YÜZDE 89'UNU KARŞILIYOR

-Yılın ilk altı ayında Türkiye'nin döviz giderleri 101.7 milyar doları ithalat faturası olmak üzere toplam 118.1 milyar dolara ulaşırken, ihracat, turizm, taşımacılık, yurt dışı müteahhitlik gibi tüm alanlardan elde toplam döviz geliri 90.7 milyar dolarda kaldı. Toplam döviz geliri sadece ithalat faturasının yüzde 89'unu, toplam döviz giderinin ise yüzde 77'sini karşılayabildi.

-523 PROFESÖR YARINI BEKLİYOR

-Yarın toplanacak olan YÖK Genel Kurulu, yeni kurulan 23 üniversite için 523 aday arasında 3'er isim belirleyerek Köşk'e gönderecek.

-Batı ve Orta Anadolu'daki üniversiteler için başvurular rekor düzeyde olurken en çok rektör adayı 73 adayla Yalova Üniversitesi'ne yapıldı. Yalova'yı 46 aday ile Bartın, 44 aday ile Karamanoğlu Mehmetbey, 39'ar aday ile de Nevşehir ve Osmaniye Korkut Ata üniversiteleri izledi. En az başvuru ise 3 rektör adayı ile Hakkari Üniversitesi için yapıldı.

-SBS KAFALARI KARIŞTIRDI, MEB'E 10 GÜNDE 10 BİNİN ÜZERİNDE ŞİKAYET YAĞDI

-Bu yıl ilk defa yapılan Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklanırken, sonuçlar kafaları karıştırdı. SBS sonuçlarındaki çelişkiler nedeniyle Milli Eğitim Bakanlığı'na sonuçların açıklandığı günden bu yana binlerce şikayet yağdı.

-Bakanlığa yapılan şikayetlere göre en fazla karşılaşılan sorun, aynı sınıfta okuyan iki öğrenciden başarılı olanın sınıf puanının daha düşük gelmesi. Hatta bazı öğrencilerin başarı puanları ??? (eksi) düzeyde.

-PAVAROTTİ'NİN TAHTINA ADAY FRANGOULİS TÜRKİYE'DE

-Neo-klasik müziğin sevilen yorumu, dünyaca ünlü genç tenor Mario Frangoulis, Bilkent Senfoni Orkestrası eşliğinde 29 Ağustos'ta Ankara-Bilkent Odeon'da müzikseverlerin karşısına çıkacak. Frangoulis'e konuk sanatçı olarak Türkiye'nin başarılı sopranolarından Meyra katılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber