GAZÜ, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'na öğrenci alacak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ağustos 2008 19:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Gaziantep Üniversitesi (GAZÜ) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'na, 2008- 2009 eğitim-öğretim yılı için yetenek sınavı ile öğrenci alınacak.

GAZÜ'den yapılan açıklamaya göre, Temel Bilimler Bölümü'ne (Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı ve Türk Halk Müziği Anasanat Dalı) 24, Ses Eğitimi Bölümü'ne(Türk Sanat Müziği Anasanat Dalı ve Türk Halk Müziği Anasanat Dalı) 24 ve Türk Halk Oyunları Bölümü'ne 24 öğrenci alınacağı bildirildi.

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Özel Yetenek Sınavı'na başvuruda bulunacak adaylardan istenen özellikler şunlar; "Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, 2008-2009 eğitim-öğretim yılında 2008 yılı ÖSS sınavına girmiş olmaları ve (sayısal-sözel ve eşit ağırlıklı puan türünün herhangi birinden) en az 160 puan almış olması, eğitim öğretimi olumsuz yönde etkileyecek fiziksel bir engelin olmaması gerekmektedir. Ayrıca sınava, herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı bulunan ya da herhangi bir yükseköğretim programını kazanmış adaylar veya diğer üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adaylarda başvurabilirler. Adaylar en fazla iki bölüme ön kayıt yaptırabilirler."

Konservatuar ön kayıtları için başvuruların, 11 Ağustos 2008 Pazartesi günü başlayacağı kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber