Giresun Üniversitesi'ne 5 bin 763 öğrenci kayıt yaptıracak

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ağustos 2008 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aygün Attar, 2008-2009 eğitim öğretim yılında üniversitelerine 5 bin 763 öğrencinin kayıt yaptıracağını söyledi.

Giresunlu Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile Rektörlük binasındaki toplantı salonunda bir araya gelen Prof. Dr. Attar, STK üyeleri ile yeni kayıt döneminin en sağlıklı şekilde tamamlanabilmesine yönelik fikir alışverişinde bulundu. Prof. Dr. Aygün Attar, 1- 8 Eylül tarihleri arasında Giresun Üniversitesi olarak öğrenci kayıtlarının başlayacağını vurgulayarak, akademik olarak hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Üniversitelerini tercih edenlerin hayal kırıklığına ulaşmaması için çalıştıklarını ifade eden Prof. Dr. Attar, bunun için sivil toplum örgetleri ile buluşmak istediklerini ifade etti.

Giresun'a gelen hiçbir öğrenci ve velisinin yolunacak kaz olmadığını ve bu türden muamelelere maruz kalmamaları gerektiğinin altını çizen Prof. Dr. Attar, "Giresun Üniversitesi'ne 2008-2009 eğitim öğretim yılında yeni kayıt yaptıracak öğrenci sayısı 5 bin 763'tür. Bu, bundan bir iki sene öncesine kadar hayallerimizi dahi zorlayacak bir rakamdı. Giresun'un tanıtılması için bu öğrenci ve aileleri aynı zamanda gönüllü temsilciler olacaktır. O yüzden kayıt için gelecek olan öğrenci ve velilere yapılacak muamelelerimiz çok önemlidir." diye konuştu.

Kayıtların Giresun merkezde 3 ayrı noktada yapılacağının altını çizen Prof. Dr. Attar, gelen öğrenciler ve velilerinin terminalden kayıt noktalarına, oradan da ücretsiz kalacakları Kredi Yurtlar Kurumu'na ait yurtlara ücretsiz taşınacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber