Eğitim Bir Sen'den öğretmen hatıraları yarışması

Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 17:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim-Bir Sen geleneksel hale getirdiği öğretmen hatıraları yarışmasının 4.sünü düzenliyor. ?Hatıralarınız hatıralarımız olsun? sloganıyla başlayan yarışmanın konusunu öğretmenlerin unutamadıkları hatıraları oluşturuyor.

Eğitim-Bir Sen Genel ve Sosyal İşler Sekreteri Esat Tektaş yaptığı yazılı açıklamada, yarışmaya emekli ve özel okul öğretmenleri dahil bütün eğitim çalışanlarının katılabileceğini belirtti. Tektaş yarışmanın amacını, şöyle açıkladı:

?Eğitime emek vermiş birikim sahibi öğretmenlerin tecrübelerini eğitim çalışanlarının faydasına sunmak, bu tecrübeleri kitap haline getirerek kalıcı kılmak öğretmen ve öğretmen adaylarını mesleki tecrübe ile buluşturmak yeni yazarların ortaya çıkmasının yolunu açmak yöneticilere öğretmenlik mesleğinin özünü ve hangi şartlarda yapıldığını yansıtmak sorunlara çözüm üretmelerine yardımcı olmak.?

Tektaş, yarışmada dereceye giren hatıraların da kitaplaştırılacağını söyledi.

Son katılım tarihi 1 Kasım olarak belirlenen yarışmada, 8 Kasım'da şube birincileri belirlenecek. 20 Kasım Öğretmenler Günü etkinliklerinde şube birincilerine şubelerinde ödüller verilirken, 16 Aralık Türkiye genelinde dereceye girenlerin ilan edilecek. Türkiye genelinde dereceye giren hatıra sahiplerinin ödülleri ise 5-13 ocak 2009'da Ankara'da yapılacak olan Akif İnan'ı anma etkinlikleri çerçevesinde verilecek.

Yarışmada, Türkiye birincisine 3 bin, Türkiye ikincisine 2 bin Türkiye üçüncüsüne bin YTL, 3 mansiyon ile jüri özel ödülüne 500YTL ödül verilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber