CHP, müdür ve müdür yardımcısı atamalarını Meclise taşıdı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in sınavsız müdür ve müdür yardımcısı atadığını savunarak, konuyu TBMM'ye taşıdı.

CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, Milli Eğitim Bakanı Çelik'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na bir soru önergesi sundu. Önergesinde Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'ne (EĞİTEK) bağlı açık ilköğretim, açık lise ve açık meslek liselerine 'atama duyurusu yapılmadan' müdür ve müdür yardımcıları atandığını belirten Sevigen, atamaların Yönetici Atama Yönetmeliği dikkate alınmadan Bakan Çelik tarafından onaylandığını ve 20'ye yakın kişinin

herhangi bir başvuru ve sınav sürecinden geçmeden müdür veya müdür yardımcısı olduğunu kaydetti. Atamaların partizanca yapıldığını savunan Sevigen, önergesinde şu soruları yer verdi:

"Bu atamaların hiçbir duyuru ve başvuru yapılmadan gerçekleştiği doğru mudur? Doğruysa bu usulsüz ve hukuksuz atamalar hangi gerekçeyle yapılmıştır. Atamalar yapılırken yetenek ve liyakat ilkelerine dikkat edildi mi? Bu kriterler, yasaların öngördüğü kriterler midir, yoksa partizanlığın, kadrolaşmanın öngördüğü Hüseyin Çelik kriterleri midir? Atamalarda kayırma yapıldı mı? Hükümetinize, partinize, iktidarınıza yakın bürokratların çocuklarının, akrabalarının, yakınlarının bu atanan isimler arasında yer

aldığı doğru mu? Atamalarda yürürlükte bulunan 'Yönetici Atama Yönetmeliği'ne uyulmuş mudur? Atamalar 'Yönetici Atama Yönetmeliği'ne uygun yapılmadı ise, bu keyfiliğin, hukuksuzluğun sorumluluğunu kim üstlenecektir? Atamalara onay vermiş bakan olarak bu konuda nasıl bir açıklama yapmayı düşünüyorsunuz?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber