Kamu Sen 12 noktadan yürüyüş başlattı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 19:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hükümet ile sendikalar arasında toplu görüşmeler kapsamında açlık sınırının bin 12 YTL olmasını istediklerini belirterek, taleplerinin kabul edilmemesi halinde Abdi İpekçi Parkı'nda kurdukları çadırda açlık grevine gideceklerini söyledi.

Akyıldız, sendika üyeleriyle birlikte Abdi İpekçi Parkı'nda çadır kurarak basın toplantısı düzenledi. Akyıldız, 15 Ağustos'ta başlayan toplu görüşmelerde kamu çalışanlarının çalışma şartlarıyla ilgili sonuca ulaşmayı beklediklerini belirterek, taleplerinin makul ve mantıklı bir talep olduğunu söyledi. Hükümetin masada kamu çalışanlarının hakkını koruması gerektiğini ifade eden Akyıldız, "4 kişilik bir ailenin açlık sınırını bin 12 YTL olarak belirledik. Bu konuda ciddi endişelerimiz var. Açlık ve

yoksulluk sınırını belirlemek için tanım yapıyoruz. Bir vatandaşın ihtiyaçlarını en düşük seviyede karşılaması ve değerlendirilmesi için Kamu-Sen olarak açlık sınırını belirledik. Bu sınır bin 12 YTL'dir. TÜİK'in verilerine göre 4 kişilik ailenin açlık sınırı 255 YTL olduğu söyleniyor. Açlık sınırının bu rakamda olduğunun doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu sınırın adı açlık sınırı değil, ölüm sınırıdır" dedi.

Türkiye Kamu-Sen olarak açlık sınırı verilerine önem verdiklerini kaydeden Akyıldız, perşembe günü istenilen rakamın verilmemesi halinde masaya gelmeyeceklerini söyledi. Akyıldız, "İstenilen değerlerin olmaması halinde kararlarımızı Abdi İpekçi Parkı'na kurduğumuz bu çadırda alacağız. Bazı kesimler şölen çadırı olduğunu söylüyorlar. İsteğimizin olması halinde burayı şölen çadırına dönüştüreceğiz. Başbakanımızı ve bakanımızı bekliyoruz. İsteğimiz olmazsa açlık grevi olacak. Yarından itibaren Türkiye'nin 12 noktasında yürüyüşler başlayacak, açlık grevine gideceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber