Uçak kazası kurbanı Türk öğretmen çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)

KIRGIZİSTAN'ın başkenti Bişkek'te iki gün önce düşen uçakta yaşamını yitiren Türk yolcu Mehmet Şahin'in, İzmir'de uzun yıllar öğretmenlik yaptığı, emekli olduktan sonra ise Kızgızistan'da evlenerek oraya yerleştiği ortaya çıktı.

Bişkek yakınlarında meydana gelen kazada, Kızgızistan Havayolları'na ait Boeing 737 tipi uçak, havalandıktan kısa süre sonra meydana gelen arıza sonrasında düşmüştü. Uçakta hayatını kaybeden 68 yolcu arasında bulunan Türk yolcu 68 yaşındaki Mehmet Şahin de hayatını kaybetmişti.

Turist vizesiyle gittiği Kırgızistan'dan İran üzerinden Türkiye'ye geldiği bildirilen Mehmet Şahin'in İzmir'de 1987 ile 1992 yılları arasında Namık Kemal Lisesi'nde matematik öğretmenliği yaptığı ortaya çıktı.

EMEKLİ OLDU, EVLENDİ

Bir süre aynı okulda müdür yardımcılığı görevinde de bulunan Mehmet Şahin'in, ailevi sorunlarından dolayı iki çocuğun annesi olan eşinden ayrılıp emekli olduktan sonra da Kızgızistanlı bir kadınla evlendiği, ardından da Kırgızistan'a yerleştiği belirlendi.

Namık Kemal Lisesi'nde Mehmet Şahin'le aynı dönemde öğretmenlik yapan meslektaşları da Şahin'in güler yüzlü, öğrencileriyle yakından ilgilenen bir öğretmen olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber