Okul kaydı için yapılan sahte adres değişikliklerine ceza

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ağustos 2008 20:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

A.A

Manisa'da gerçeğe aykırı adres değişikliği beyanında bulundukları belirlenen 52 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Manisa Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, adres değişikliğine ilişkin beyanda bulunan kişilerin beyanlarının doğruluğunun araştırıldığı belirtildi.

Gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu belirlenen kişiler hakkında yasal işlem yapılacağı bildirilen açıklamada, şöyle denildi:

?Beyanların gerçek veya gerçeğe aykırı olup olmadığının tespiti için her ay köy ve mahalle muhtarlıklarına gönderilen listeler ile mahallinde kontroller yapılmakta, gerçeğe aykırı olduğu şüphesi oluşan beyanlar güvenlik güçlerince araştırılmakta ve gerçeğe aykırı beyanın tespiti halinde 5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu'nun 67. maddesi uyarınca işlem yapılmak üzere cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmaktadır.

Bu çerçevede 2008 yılının mayıs ayından bu yana il merkezinde gerçeğe aykırı yerleşim yeri adresi değişikliği beyan eden 52 kişi için suç duyurusunda bulunulmuştur. Özellikle okul kayıtları için vatandaşlarımızın gerçeğe aykırı beyanlarda bulundukları anlaşılmış olup bu durum ileride hem kendileri hem de çocuklarının mağduriyetine neden olacaktır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber