Tüp bebek masraflarının ödenmesi için Maliye'ye rapor sunuldu

Haber Giriş : 07 Kasım 2004 14:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li kadın vekil, ülkemizde 'estetik' kapsamına alınan tüp bebek tedavisi masrafının devlet tarafından karşılanması için kolları sıvadı.

Maliye ve Sağlık Bakanlığı uzmanları, tüp bebek yöntemiyle çocuk edinmenin tıbbi aşamalarının devlete ne kadar maliyet getireceğini hesaplıyor. AKP Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin, "estetik operasyon" kapsamında değerlendirilen, bu nedenle de giderleri devlet tarafından karşılanmayan "tüp bebek" yönteminin, bütçeden finansmanı için harekete geçti. Maliye ve Sağlık Bakanlığı'na bir "Tüp Bebek Raporu" sunan Şahin, çalışanların tüp bebek yoluyla çocuk sahibi olmalarına devletin sağlık harcamaları içinde yer verilmesini, 2-3 bin dolardan başlayan ilk aşılama giderinin mutlaka karşılanmasını istedi. Bütçenin yetmediği yerlerde çeşitli fonların devreye girmesini öneren Şahin, Başbakanlık, Maliye ve Sağlık Bakanlığı ile bizzat görüşme yaptı.

ARAŞTIRILIYOR
Maliye ve Sağlık Bakanlığı uzmanları, tüp bebek maliyeti ve ne kadar ailenin yararlanacağı konusunda çalışmalarını hızlandırdı. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, "Tüp bebek çok geniş kapsamlı bir yöntem. Eğer ödeme kararı verilirse, bütçe uygulama talimatı ile sorun çözülebilir" dedi.

Takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber