Osmaniye'de ölen kişide KKKA şüphesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Ağustos 2008 18:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Mehmet Cingöz, Hasanbeyli ilçesinde rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede ölen kişiden alınan kan örneğinde yapılan tahlilde, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili pozitif bulgulara rastlandığını bildirdi.

Cingöz, yaptığı açıklamada, Cumhuriyet Mahallesi'nde M.A'nın (58), 12 Ağustosta rahatsızlanmasının ardından, önce ilçedeki sağlık ocağına, ardından Osmaniye'deki Özel İbni Sina Hastanesi'ne kaldırıldığını, buradan enfeksiyon, karaciğer ve böbrek yetmezliği bulgularıyla Adana'daki Özel Yüreğir Başkent Hastanesi'ne sevk edildiğini kaydetti.

Adana'da tedavisi süren M.A'nın vefat etmesi sonrasında ailesi tarafından ilçede toprağa verildiğini, 17 Ağustos tarihinde alınan kan örneğinin ise Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne gönderildiğini hatırlatan Cingöz, ?Tahlil sonucu, KKKA hastalığı ile ilgili pozitif bulgulara rastlandı? dedi.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak konuyla ile ilgili çalışma başlattıklarını kaydeden Cingöz, ?Kesin tanı için Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Zoonotik ve Paraziter Hastalıklar Şubesi kararı bekleniyor. Hastanın ilk müracaat ettiği sağlık ocağı ile Osmaniye ve Adana'daki hastanelerdeki incelemelerimiz sürüyor? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber