Partiye giden doktora sürgün

Haber Giriş : 07 Kasım 2004 20:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zonguldak'ta görev yapan göğüs cerrahisi uzmanı Dr. Özgür Nizam, İl Emniyet Müdüdrlüğü'nün "Siyasi partilere girip çıkmaktadır" yazısı üzerine Sağlık Bakanlığı'nca Yozgat'a "sürgün" edildi.

Zonguldak'ta görev yapan tek göğüs cerrahisi uzmanı doktor, "Siyasi partilere girip çıktığı" gerekçesiyle sürgün edildi.

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, Zonguldak Tabip Odası Büyük Kongre Delegesi ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Zonguldak Şube Sekreteri Dr. Özgür Nizam'ın, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü'nün "siyasi partilere girip çıkmaktadır" yazısı üzerine Sağlık Bakanlığı'nca Yozgat'a zorunlu tayin edildiği bildirildi. 1998 yılından bu yana Zonguldak Devlet Hastanesi'nde göğüs cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Nizam'ın, Zonguldak halkı, mesai arkadaşları tarafından çok sevildiği kaydedilen açıklamada, sürgün kararının hemen ardından yurtaşlarca toplanan 5 binden fazla imzanın Zonguldak Valiliği'ne iletildiği bildirildi. Nizam hakkında herhangi bir soruşturma bulunmadağı, kararın hukuksuz olduğu vurgulanan açıklamada, bir sendika temsilcisinin "Bir yandan AB ile uyum reformları adı altında demokratikleşme paketleri, diğer yandan baskı, sürgün v.s. Bu durum kendi koydukları hukuki normları bile yeri geldiğinde nasıl çiğnediklerine iyi bir örnek oluyor" görüşüne yer verildi.

Doktor Özgür Nizam'ın il emniyet müdürlüğünün uyarı yazısıyla hakkında bir soruşturmaya gitmeksizin Yozgat'a zorunlu tayininin çıkarılmasını iyi hekimliğe ve örgütlü mücadeleye yapılan bir saldırı olarak nitelendiren TTB, "Hukuki, demokratik, örgütsel tüm imkanları

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber