Burs fırsatı Eylül ayında

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 29 Ağustos 2008 08:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Üniversite öğrencilerinin umudu burslar için geç kalmayın. Türkiye genelinde 350'yi aşan kurum ve kuruluş tarafından verilecek burslar için başvurular Eylül ayında başlıyor.

RABİA KÜÇÜKKAYA / İSTANBUL

Üniversite hayatında burs alarak maddi sorun yaşamak istemeyen öğrenciler burs imkanını iyi araştırması gerekiyor. 2008 - 2009 akademik yılında üniversite öğrencilerine standart burs veren kuruluş sayısı 350'yi aşarken, öğrencilerin özel durumlarına göre burs veren çok sayıda dernek ve vakıf bulunuyor. Burs veren kurumların araştırılması halinde, öğrenciler 50 YTL ile bin YTL arasında burs alabilecekler. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'daki öğrencilere burs verecek. Başvurular 20 Eylül-22 Ekim tarihlerinde www.ibb. gov.tr adresinden yapılacak.ÖNDER Derneği www.onder.org.tr adresine başvuran başarılı İHL öğrencilerine burs veriyor.

YETENEĞE GÖRE BURS

Öğrencilere maddi burs desteğinin yanısıra eğitim, araştırma ve proje geliştirme alanlarında da destek veren TÜBİTAK; matematik ve fen ağırlıklı puana göre yapılan sıralamada ilk bin öğrenci arasına girenlerden, temel bilimler bölümlerine (matematik, fizik, kimya, biyoloji, moleküler biyoloji ve genetik) kayıt yaptıran öğrencilere karşılıksız ve sınavsız burs veriyor. Ayrıca özel koşullarda burs veren kurumlar da var. Mesela Uran Vakfı (Ankara); deprem bölgesinde olan ve mühendislik alanlarında okuyan başarılı öğrencilere burs veriyor. Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Kırıkkaleli öğrencilere Türk Anadolu Vakfı Selçuk Üniversitesi'ne bağlı fakülte dekanlıklarınca belirlenen öğrencilere burs veriyor. Yine Avni Akyol Vakfı Bolulu öğrencilere, Ali Osman Sönmez Vakfı liseyi Bursa'da okuyan, Adana Ticaret Odası iktisat veya işletme okuyan öğrencilere burs veriyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber