Anne, baba ve öğretmenler servis aracı için öğrencilere güvenli duraklar seçmeli

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Ağustos 2008 13:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Okulların açılmasıyla birlikte öğrencilerin okula gidiş gelişlerinde önemli etken olan servis araçları da hizmete başlıyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, okul yolunda yaşanan trafik kazaları ve özellikle okul servis araçlarının neden olduğu trafik kazalarının önüne geçmek amacıyla uyarıda bulundu.

Yapılan uyarıda, okul servis araçlarını bekleyen öğrenciler için anne, baba ve öğretmenlerin güvenilir duraklar seçiminde yardımcı olmaları istendi.

Okul taşıtlarından öğrencilerin güvenli bir şekilde inmesi adına diğer sürücülerin de yardımcı olmaları çağrısında bulunan Trafik Hizmetleri Başkanlığı, öğrencilerin hem yaya hem de yolcu olarak dikkat edecekleri bazı kurallar olduğunu hatırlattı. Trafik Hizmetleri Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, öğrencilerin evden çıkarken giysilerini, okul çantalarını dikkatli bir şekilde hazırlamaları, unutulan eşyaların geri alınması için yapılacak dönüşlerin tehlikeye neden olabileceğine dikkat çekiyor. Yapılan uyarılarda, araca inip binerken ellerin serbest olması gerektiği, sırt çantasının kullanımının rahat olacağı, gereksiz yere ağırlaştıracak şekilde çantanın doldurulmaması, giysilerin hareketleri kısıtlayacak özelliklerde olmaması gerektiğine işaret ediliyor.

Uygun giysilerin giyilmesi, yalnızca gerekli eşyaların yanına alınması istenirken, öğrencilerin bunları planlarken anne ve baba ile işbirliği yapması gerektiğine vurgu yapıyor. Neden olarak, yürürken ve okul taşıtına binerken rahat hareket etmenin üzücü olayların yaşanmasını engelleyeceği olarak gösteriliyor. Trafik Hizmetleri Başkanlığı, servis sürücülerinin, öğrencileri araca bindirirken veya indirirken mutlaka dikkatli olması gerektiğini her aşamada öğrencileri takip etmesi konusunda uyarıyor. Öğrencilerin, duran aracın önünden veya arkasından geçmemesi, servis sürücüsünün indirdiği öğrencilerin araçtan uzaklaşmasını takip etme zorunluluğu olduğuna dikkat çekiyor.

"DURAKLARA, 5 DAKİKA BEKLEYECEK ŞEKİLDE ÇIKIN"

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, öğrencilerin servis araçlarına binecekleri durakları zamanında çıkmaları gerektiği uyarısı yapıyor. Duraklara geç kalmanın öğrenciyi telaşlandırarak acele etmesine neden olabileceği gibi servis sürücüsünün de geç kalmaya bağlı olarak zor durum da kalabileceği uyarısı yapıldı.

Yapılan bazı hataların, geç kalmaların ve aksaklıkların trafik kazalarına neden olabileceğine dikkat çekilirken, duraklara öğrencilerin 5 dakika bekleyecek şekilde çıkmasının yararlı olacağına işaret ediliyor. Okul taşıtının beklendiği durağın seçiminde anne, baba ve öğretmenler de yardımcı olmaları konusunda uyarılıyor. Durağın güvenli olup olmadığına, anne ve babanın çocuklarıyla birlikte karar vermesinin sağlıklı olacağına dikkat çekiliyor. Okullardaki durakların seçiminde ise öğretmenlerin güvenli olup olmadığına karar vermesi isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber