Okul müdürlerinin öğrencileri kıyafet konusunda belirli mağazalara yönlendirmesi tepki çekiyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2008 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz tatilinin ardından okullarda ziller çalmaya başladı. Bu yıl ilk kez okulla tanışan minikler sınıflarda yerini aldı. Diğer öğrenciler ise önümüzdeki hafta uzun bir tatilin ardından okullarına kavuşacak. Konya'da bazı okul müdürlerinin belirli mağazalarla anlaşarak velileri buralara yönlendirmeleri tepkileri de beraberinde getirdi.

Birçok veli, okul müdürlüklerinin anlaştıkları mağazalarda okul kıyafetlerinin fahiş fiyatlardan satıldığını ileri sürüyor. Eğitim sendikaları, bu durumun yasal olmadığını ve düzeltilmesi gerektiğine dikkat çekerken, İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, zaman zaman konuyla ilgili şikayetlerin kendisine de geldiğini söyledi.

Konuyu araştırdığını kaydeden İl Müdürü Şahin, "Şu ana kadar böyle bir tespitimiz yok. Araştırıyoruz. Bu şekilde hareket eden idareci varsa suç işlemiş olur. Gereğini yaparım" dedi.

Çocuğu bu yıl ilk defa okula başlayan Ahmet Uzak, bazı okul müdürlüklerinin kıyafet konusunda tek mağaza ile anlaştığını ileri sürdü. Çocuğunun okul kıyafetlerini, istediği mağazadan almak istediğini belirten Ahmet Uzak, anlaşılan mağazalarda fiyatların daha yüksek olduğunu belirterek, "Okul yönetimi bizi bir mağazaya yönlendirdi. Biz de mecbur kaldık o mağazalardan aldık. Fiyatlar ise birçok yere göre daha yüksek" dedi.

Bu tür uygulamaların yasa dışı olduğuna dikkat çeken Eğitim-Sen Konya Şube Başkanı Celalettin Dinç, velilerin, bu tür bir yaptırım karşısında kendilerine bildirmelerini istedi. Yapılan uygulamanın yanlış olduğunu hatırlatan Celalettin Dinç, "Okullar kendi kıyafetini belirler ama şuradan alacaksınız diyerek bir zorunluluk belirtemez" uyarısında bulundu.

Tüketiciler Birliği Konya Şube Başkanı Mustafa Dinç ise ailelerden duyarlı olunmasını istedi. Velilerin bu tür okulları kendilerine bildirmesini isteyen Başkan Mustafa Dinç, "Şikayeti olan ailelerin bize müracaat etmesini istiyoruz. Ailelerimizle ortak hareket ederek mağduriyetini ortadan kaldırmak için mücadele ederiz" dedi.

Birçok esnaf ise bazı okulların mağazalarla anlaştığını doğruluyor. Yıllardır okul kıyafeti satışı yapan Hasan Karasu, okulların bu uygulamasından en çok küçük esnafın etkilendiğini söyledi. Birçok mağazanın tüm okulların kıyafetlerini sattığını hatırlatan Hasan Karasu, "Bizde de aynı ürünler var. Ancak okul yönetimleri velileri belirli mağazalara yönlendiriyor. Çocuklar bile okul istiyor diye o mağazalardan kıyafetlerinin alınmasını istiyor" dedi.

Yapılan uygulamanın birçok esnafı mağdur ettiğini dile getiren Hasan Karasu, yetkililerden gerekli adımları atmalarını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber