Şaban Dişli: CHP'nin partimi daha fazla yıpratmaması için istifa ediyorum

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Eylül 2008 16:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, CHP'nin, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle, partisinin daha fazla yıpratılmaması için kurucusu olduğu AK Parti'nin MKYK ve MYK üyeliklerinden istifa kararı aldığını açıkladı. Dişli, CHP'nin şeref ve haysiyetine yönelik ağır iftiralara hukuk önünde daha güçlü mücadele vereceğini belirtti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dişli, yaptığı yazılı açıklama ile istifa ettiğini duyurdu. Dişli'nin açıklaması şöyle: "CHP'nin asılsız iddia ve iftiralarla şahsım üzerinden partimi yıpratmasına daha fazla izin vermemek için kurucu mensubu olmakla her zaman iftihar ettiğim AK Parti'nin bugüne kadar büyük bir şeref ve onurla yürüttüğüm MKYK ve MYK üyeliği görevlerinden istifa kararı almış bulunuyorum.

Dişli, istifasını açıklamak için MYK'da Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile partili arkadaşlarına bilgi vermeyi ve Erdoğan'dan izin almayı beklediğini ifade etti.

Kararının ilk gerekçesinin, şahsi hukukunu daima üstünde tuttuğu partisinin hukukunu, CHP'nin iftira siyaseti ve haksız saldırılarına karşı korumak olduğunu kaydeden Dişli, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"İkinci gerekçem ise şeref ve haysiyetime yönelik ağır iftiralar karşısında hukuk önünde daha güçlü bir mücadele verebilmektir. Hukukun temel ilkeleri, suçu mahkemelerce sabit olmadıkça herkesin masumiyeti esas almayı gerektirdiği halde, aksi yöndeki yargı kararlarına rağmen CHP yönetimi hem hakim hem savcı yerine geçerek hakkımda yargısız infaz kararı vermiştir. Şimdi hukuk önünde hesaplaşma zamanı gelmiştir. CHP'nin iftiralarına karşı hukuk mücadelemi sonuna kadar sürdürmekte kararlıyım."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber