Gümrüklerde mesai yerine vardiya

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2008 23:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ankara Sanayi Odası'nın (ASO), "Gümrüklerde mesai uygulamasının kaldırılması, bunun yerine vardiya sistemine geçilmesi" talebini "makul" karşıladığı bildirildi.

Erdoğan, ASO Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Özdebir ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Başbakanlık Merkez Bina'da basına kapalı gerçekleşen, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan'ın da hazır bulunduğu bir saatlik görüşmeyle ilgili bilgi veren ASO Başkanı Özdebir, Erdoğan'ı Ankara Organize Sanayi Bölgesi'nin yeni

yapılan 4. kısımının açılışına davet ettiklerini söyledi. Görüşmede, ekonominin içinde bulunduğu durum ve piyasaların sıkıntılarıyla ilgili görüş alışverişinde bulunduklarını belirten Özdebir, "Bu hükümetler döneminde yapılan iyileştirmeler, yeni çıkarılan kanunlarla ilgili de görüşlerimizi paylaştık" dedi.

Piyasanın işlerliği, özellikle cari açıkla ilgili bir ekip oluşturduklarını anlatan Özdebir, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren'in bunun başında bulunduğunu, Başbakan Erdoğan'ın, bu konularla ilgili Bakan Ekren ile bağlantı içinde olunması gerektiğini dile getirdiğini aktardı. Türkiye'nin ihracatının 130 milyar doları aştığını anımsatan Özdebir, "Bu kadar ihracat olduğu bir dönemde, gümrüklerdeki mesai uygulamasının artık kaldırılmasını, bunun yerine vardiya sistemine geçilmesini, dolayısıyla da mesaiden kaynaklanan ihracatçının üzerindeki yüklerin indirilmesi, bunların normal mesai hizmetleriyle halledilmesi konusunda kendisine talebimizi aktardık. Gayet makul karşıladılar ve ilgili bakan ile bu sorunu görüşeceklerini söylediler" dedi.

ASO Başkanı Özdebir, Başbakan Erdoğan'a ihracatta karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerine ilişkin bir de rapor sundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber