Rektöre ceza, polisleri yerlerinden etti iddiası

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 03 Eylül 2008 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Soner KOCAER/ANTALYA, (DHA)

ANTALYA'da tatil yapan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener ve ailesinin bulunduğu minibüsü durdurup ceza yazan 3 polis memuru ile Şube Müdürü'nün görev yeri değişti, Şubeden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı'nın da yetkisi daraltıldı.

İddiaya göre olay şöyle gerçekleşti: Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Uğur Erdener, ailesiyle birlikte Antalya'ya tatile geldi. Belek bölgesinde bulunan Gloria Verde Otel'e yerleşen rektör ve ailesine, otel yönetimi Mercedes Vito marka minibüs ve bir şoför tahsis etti.

VIP özellikleri olan 06 BC 6795 plakalı minibüs, 29 Ağustos tarihinde rektör ve ailesini Antalya merkeze getirmek üzere Belek'ten yola çıktı. Aksu girişinde uygulama yapan Antalya Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ekipleri, içerisinde Rektör Prof. Dr. Erdener ve ailesinin olduğu minibüsü durdurdu. Polis ekipleri minibüsün sürücüsünden evrakları istedi. Ancak evraklar arasında minibüsün ruhsatı ile turistik amaçlı taşımacılık yapan araçlarda bulunması gereken ?D2' belgesinin olmadığı ortaya çıktı.

Bunun üzerine polis ekipleri minibüsü bağlama ve akabinde trafik otoparkına çekme kararı aldı. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü ekipleri ise minibüs sürücüsüne 5 bin YTL ceza yazdı. Araç bağlanırken, minibüs sürücüsü oteli arayarak yeni bir minibüs gönderilmesini istedi. Çağırılan minibüs gelerek, Rektör ve ailesini götürdü.

GÖREV YERLERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Rektörün içerisinde bulunduğu minibüse ceza yazan polis memurları ile sorumlu iki müdürünün görev yerleri dün sabah aniden değiştirildi. Bölge Trafik'ten, Deniz Şube'den ve Serbest Bölge Şube Müdürlüğü'nden Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Arıkan'ın yetkisinden Bölge Trafik Şube Müdürlüğü alınarak, diğer şubelere bakması istendi. Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Cevher Foto Film Şube Müdürlüğü'ne, minibüsü bağlayan polis memurları M.G., A.S. ve B.A. adlı kadın memur ise Muratpaşa, Kepez ve Konyaaltı ilçe emniyet müdürlüklerine gönderildi.

REKTÖR: ŞİKAYETÇİ OLMADIM

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, olayla ilgili hiç kimse hakkında şikayetçi olmadığını belirterek, ?Evraklar eksik olduğu için polis memurları görevlerini yaptı. Araç bağlandığı için biz de 1 saate yakın beklemek zorunda kaldık. Ancak kimseyi arayıp polisler hakkında görev yerlerinin değiştirilmesini gerektirecek sözler sarfetmedim. Ceza kesen polislerin görev değişikliğini sizden öğreniyorum. Çok üzüldüm? dedi.

Feyzullah Arslan yıllık izinde olduğu için vekaleten Antalya Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hıdır Kocakaya, tayinlerin görev değişikliği olduğunu, başka bir neden aranmaması gerektiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber