Cep telefonu kaza riskini yüzde 20 artırıyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Eylül 2008 15:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA)

ARAÇ kullanan sürücülerin cep telefonuyla konuşmaları kaza nedeni oluyor. Araştırmalar, sürücülerin seyir halindeki bir araçta cep telefonu ile arama yaparken yüzde 20, önemli bir konu görüşmesi sırasında ise yüzde 29 oranında tehlikeli bir durumu gözden kaçırdığını ortaya koydu.

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, araçla seyir halindeyken, cep telefonu ile arama yapmanın veya gelen aramalara cevap vermenin, sürücülerin dikkatini dağıttığını ve kazalara sebep olduğunu söyledi. Sürücülerin cep telefonu kullanırken dikkatinin dağıldığını söyleyen Oda Başkanı Alkan, ?Ani durumlarda frene basma süresi bazı etkenler nedeniyle artar. Cep telefonu ile konuşan bir sürücünün, çevredeki tehlikelerden bazılarını fark etmesi de mümkün görülemez. Bu nedenlerle cep telefonu kaza riskini artırıyor? dedi.

Yapılan araştırmaların da araç kullanırken cep telefonu kullanmanın sakıncalı olduğunu ortaya koyduğunu kaydeden Mehmet Ali Alkan, ?Sürücülerin seyir halindeki bir araçta cep telefonu ile arama yaparken yüzde 20, önemli bir konu görüşmesi sırasında ise yüzde 29 oranında tehlikeli bir durumu gözden kaçırdığı yapılan araştırmalarla tespit edildi. Ayrıca, görüşme bittikten sonraki ilk 5 dakika içinde kaza olasılığının 4 ile 8 kat, 15 dakika içinde ise 1 ile 3 kat daha fazla olduğu gözlendi? diye konuştu.

Alkan, sürücülerin cep telefonu görüşmeleri sırasında araçlarını uygun bir yerde durdurarak konuşmaları gerektiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber