Başkentin yükünü taşıyan AŞTİ en yoğun günlerini yaşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılda ortalama 50 milyon yolcunun kullandığı Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ), bugünlerde en yoğun günlerini yaşıyor. Günde ortalama 200 bin kişinin giriş-çıkış yaptığı AŞTİ, içindeki birbirinden değişik alanlarda hizmet veren tesisleri, kalabalık güvenlik personeli ve çalışanlarıyla hem Başkentlilere hem de il ve ülke dışından gelen ziyaretçilere verdiği hizmetle bir terminalden çok adeta bir şehri andırıyor.

1995'ten bu yana hizmet veren ve havaalanı şeklinde projelendirilen AŞTİ'de gelen-giden ve transit yolcuların hepsi için ayrı katlar bulunuyor. Gün ortalama bin 300 otobüsün giriş-çıkış yaptığı ve 270 otobüsün de transit uğradığı tesisteki yoğunluk, yaz aylarında, okul dönemlerinde, asker sevkiyatlarında ve bayramlarda iki katına çıkıyor. 3 bin kişinin hergün 24 saat boyunca vatandaşa hizmet verdiği AŞTİ'de peronlardaki otobüslerin giriş-çıkış saatleri de 42 kişilik personel tarafından kontrol ediliyor. 200 kişilik güvenlik kadrosuyla Türkiye'nin en güvenli terminali özelliğini taşıyan tesiste temizlik hizmetleri de 210 kişi tarafından 24 saat süreyle yerine getiriliyor.

90 KAMERA İLE 24 SAAT İZLEME

Toplam 228 firmanın faaliyet gösterdiği ve yolcuların ihtiyaçlarına yönelik olarak hizmet veren 518 adet kiralık alanın bir arada bulunduğu AŞTİ'nin işletmesini yürüten Başkent Ulaşım ve Doğalgaz Hizmetleri Proje A.Ş (BUGSAŞ) Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, AŞTİ'deki sloganlarının 'AŞTİ Ankara'nın aynası, Ankara da Türkiye'nin aynası' olduğunu söyledi. Kurnaz, "Tesisimiz, Türkiye'nin her bölgesinden 24 saat kesintisiz insan alıyor ve veriyor. Buna rağmen güvenlik personelimiz ve özel optik zoomlu, hareketli ve yüksek çözünürlüklü yaklaşık 90 tane de kameramızla AŞTİ'de suçlulara göz açtırmıyoruz." dedi.

Kurnaz, Türkiye'nin hiçbir terminalinde bulunmayan özel kamera takip ünitesinin de bu tesiste olduğunu kaydederek, kameraların 57 ayrı monitörden, 4 kişilik ekiple 24 saat izlendiğini ve aykırı bir durum oluştuğunda koordineli bir şekilde olaya müdahale ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber