Karakolun 10 metre yakınındaki vezneyi soydular

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Eylül 2008 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Turaç TOP/İZMİR,

İZMİR'deki Alsancak Karakolu ve arkasındaki Güven Timleri Amirliği'ne 10 metre uzaklıktaki Gümrük ve Muhafaza Baş Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezi'nde bulunan Maliye Bakanlığı'na ait vezneden 71 bin YTL çalındı. Şaşkınlık yaşatan ve hırsızların ne kadar gözü kara olduğunu gösteren olayın ardından polis alarma geçti, hırsız veya hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Akıllara durgunluk veren hırsızlık olayı, geçen pazartesi günü sabah saatlerinde İzmir Gümrük ve Muhafaza Baş Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezi görevlilerinin, işyerlerine gelmesiyle ortaya çıktı.

Görevliler, Alsancak Karakolu ve Güven Timleri Amirliği'ne 10 metre uzaklıktaki işyerlerinin arka kapısının levyeyle zorlanarak içeri girildiğini farketti. İçerisinin dağınık olduğunu gören görevliler, gümrük işlemlerinin yapıldığı Maliye Bakanlığı'na bağlı veznede bulunan 71 bin YTL'nin çalındığını da belirledi.

Görevliler incelemelerinde, hırsız veya hırsızların, karakol ve amirliğin bahçesinden geçerek binanın arka kısmına dolaşıp içeri girdiklerini saptadı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, parmak izi çalışması başlatırken, hırsız veya hırsızların yakalanması için araştırmalara başladı.

Şaşkınlık yaşatan hırsızlık, İzmir Emniyeti'nin alarma geçmesine neden olurken, o gün karakolda ve amirlikteki görevli polis memurlarının da ifadelerine başvuruldu. Hırsızlık nedeniyle merkezdeki işlemlerin bir süre aksadığı, gerekli bilgi ve delillerin toplanmasının ardından normale döndüğü kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber