İstanbul'da sağanak yağış akşam saatlerine kadar sürecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2008 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, İstanbul'da dün akşam saatlerinde başlayan ve özellikle kentin kuzey ve doğusunda etkili olan yağışın akşam saatlerine kadar süreceğini bildirdi.

Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte dün akşam saatlerinden itibaren başlayan ve aralıklı devam eden yağışlara dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İstanbul genelinde yağışlar özellikle kentin kuzey ve doğusunda etkili olmuştur. Yağışların bugün akşam saatlerine kadar İstanbul'un kuzey ve doğusunda süreceği tahmin edilmektedir. Hava sıcaklığının yarından itibaren 3-4 derece artacağı, hafta ortasından itibaren tekrar azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor. Hafta ortasından itibaren İstanbul ve çevresinin yeni bir yağışlı havanın etkisi altına girmesi bekleniyor."

İstanbul'un bazı merkezlerinde son 24 saat içinde metrekareye düşen yağış miktarı (kilogram) ise şöyle:

.Kilyos: 82,2 .Sarıyer: 40,0 .Şile: 30,6 .Samandıra: 28,4 .Sabiha Gökçen Havalimanı: 20,0 .Kartal: 17,0 .Atatürk Havalimanı: 11,6

Sağnak yağış başladı

İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış nedeniyle Anadolu yakasında 16 ev ve iş yerini su bastı.

Yağış nedeniyle Tuzla Postane, Yayla ve Güzelyalı mahallelerinde 13 ev ve iş yerinden su baskını ihbarı geldi. Su baskınları, itfaiye ekiplerince tahliye edildi.

Maltepe'de Küçükyalı Çınar Mahallesi'nden itfaiyeye 2 su baskını ihbarı yapıldı. İtfaiye ekiplerinin kontrol ettiği ihbarların, müdahaleyi gerektirecek boyutta olmadığı anlaşıldı.

Bu arada, Kartal Kordonboyu Mahallesi'nde bir iş yerinden de su baskını ihbarı geldi. Özellikle iş yerinin bahçesinde yoğunlaşan su, itfaiye ekiplerince boşaltıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber