Hastaneden rehin iddialarına yalanlama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2008 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan, yüksekten düşen bir hastanın tedavi gördüğü Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde masrafları ve bakım ücretini ödeyemediği için rehin kaldığı iddiasının doğru olmadığını ifade ederek, söz konusu hastanın tedavisinin devam ettiğini bildirdi.

Mehmet Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, bazı gazete ve internet sitelerinde sosyal güvencesi bulunmayan Kemal Çalışkan'ın masrafları ve bakım ücretini ödeyemediği için hastanede rehin kaldığı yönünde haberler yer aldığını belirtti.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliğinden konuya ilişkin bilgi aldığını ifade eden Özkan, şunları kaydetti:


Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 'esir' var

?Yüksekten düşme nedeniyle 8 Nisanda hastaneye başvuran ve acil beyin ameliyatına alınan hastanın tedavisi devam ediyor. EÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği hastane masraflarıyla ilgili konuyu Valilik makamına yazılı olarak ileteceğini bildirdi.

Hastaya yeşil kart ve sağlık karnesi çıkarılması konusunda gerekli işlemler başlatıldı. Hastanenin Anesteziyoloji ve Reanimasyon Ana Bilim Dalında tedavisi süren hasta tıbbi nedenlerle taburcu edilmedi.

Hastanede rehin kaldığı iddiaları gerçeği yansıtmıyor. 26 Haziran 2008 tarihli Başbakanlık Genelgesi'nde kamu hastaneleri ya da özel hastanelerde acil hastaların, hiçbir suretle geri çevrilemeyeceği, fark ücreti alınamayacağı, sosyal güvencesi olmasa dahi, hiçbir vatandaşımızın hastanede rehin kalmayacağı belirtilmiştir. Bu genelge hükümlerine her kurum uymak zorundadır.?

Özkan, hastanın gelecek hafta taburcu edilmesinin planlandığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber