EÜ Çocuk Onkolojisi Bilim Dalı Başkanının isyanı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2008 12:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

- Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Onkolojisi Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nazan Çetingül, EÜ Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesinde Pediatrik Onkoloji Kliniği ile KİT (Kemik İliği Nakli) Ünitesinde tek çocuk uzmanı doktorla hizmet verdiklerini söyledi.

Prof. Dr. Çetingül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, onkoloji servisinde her yıl 0-18 yaş grubu 100 yeni çocuğun tanı aldığını, yılda 30'un üzerinde hastaya KİT uygulandığını belirtti. EÜ Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi Pediatri Servisi ve KİT ünitesinin, 27 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük onkoloji servisleri arasında bulunduğunu işaret eden Prof. Dr. Çetingül, şöyle devam etti:

"EÜ Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi Pediatrik Onkoloji servisinde tek çocuk uzmanı doktorla hizmet veriyoruz. İkinci uzmanı almakta zorlanıyoruz. İdare izin verdiği, kadromuz olduğu halde tayin yapılmadığı için bunu elde edemedik. Böyle devam ederse hastalarımızı bu sayıda götüremeyeceğiz. Hasta sayımızı azaltmak zorunda kalacağız. Çünkü daha sonra eksiklikler ve yanlışlıklar girecektir devreye. Birçok branşta olduğu gibi bu bizim en büyük sıkıntımız. Hastanelerin yeni doğan bölümlerinde yaşanan skandallar var. Çok yakında bizim birimimiz için de aynı şey geçerli olacak. Yeterli uzmanın üniversitelere gelmemesi, belirli branşlara yönelmemiş olmasının en büyük nedenleri arasında maddi nedenler geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan hekimler, burada alınan maaşın en az 2-3 mislini alıyorlar. Burada az maaşa çalışmayı, her türlü sıkıntıya girmeyi kabul etmiş uzmanlarımızın tayini ise bakanlık tarafından onaylanmıyor. Biz bu hastalara nasıl hizmet vereceğiz? "

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber