Rektör Büyükalaca: Üniversitelerin başarıları şehir insanının başarısı olacaktır

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rektör Orhan Büyükalaca: "Üniversitelerin başarıları şehir insanının başarısı olacaktır"

Ümit KAHRAMAN-Türkiye

OSMANİYE- Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğüne Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, düzenlenen devir teslim töreni ile görevine başladı.

Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğü'nü tedviren yürüten Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu'ndan alan Büyükalaca'nın heyecanlı olduğu gözlendi. Devir teslim töreninde konuşan Büyükalaca, Korkut Ata Üniversitesi'nin gelişmesi ve istenilen düzeye ulaşması için elinden geleni fazlasıyla yapacağını ifade ederek, bu konuda Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, Belediye Başkanı Davut Çuhadar ile kamu kurum ve kuruluşlarının desteğini istedi.

Üniversitenin ekonomik katma değer, sosyal gelişme ve kültürel ilerleme anlamlarına geldiğini belirten Büyükalaca, "Üniversite Osmaniyelilerin üniversitesidir. Başarı yine bu şehir insanının olacaktır. Bunu sağlamanın yolu ise yardım ve desteklere bağlıdır." dedi. Dinamik bir üniversitenin temellerini atmanın kendisinin öncelikli görevi olacağını belirten yeni rektör Büyükalaca, "Üniversitenin Atatürk'ün gösterdiği çağdaş, cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, bilimsel özelliğe sahip, öğrencisi, idari ve akademik personeli ile katılımcılığın sağlandığı, hoşgörünün, ifade özgürlüğünün garanti altına alındığı, sürekli yenilenen, saydam, çağdaş ve halkı ile bütünleşmiş bir üniversiteyi hayata geçirmek üzere var gücümle çalışacağım." diye konuştu.

Törende konuşan Prof. Dr. Alper Akınoğlu ise Büyükalaca'nın başarılı olacağını ve bu anlamda kendisine desteklerini esirgemeyeceğini kaydetti. Destek verildiği takdirde çok kısa sürede Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasına gireceğine inandığını ifade eden Akınoğlu, yeni kurulan üniversitelerin gücüyle de ülkede yeni atılımların gerçekleşeceğine inandığını aktardı.

Konuşmaların ardından Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğünü tedviren yürüten Akınoğlu, rektörlük cübbesini yeni rektör Büyükalaca'ya teslim ederek başarılar diledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber