Ergenekon davası'nda bugün yaşanan önemli gelişmeler ve önemli 7 gözaltı...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2008 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-Ergenekon Operasyonu kapsamında Tuncay Özkan'ın gözaltına alınmasının ardından Özkan'la bağlantılı önemli isimlerden de Ankara İstanbul ve İzmir'de 6 kişi daha gözaltına alındı. Toplam 7 kişi gözaltına alınmış oldu.

Özellikle gözaltılardan en ilgi çekici ikisi Tuncay Özkan dışında, eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde bir dönem askeri hakim olarak görev yapan emekli Albay Tanju Güvendiren ve Organize Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan oldu.

Ergenekon Operasyonu kapsamında Ankara'da 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan biri, eski Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'nin ünlü savcısı emekli Albay Tanju Güvendiren oldu.
Ergenekon soruşturması kapsamında gazeteci Tuncay Özkan, Kanaltürk eski Haber Müdürü Adnan Bulut ile İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın ardından Ankara'da önemli isimler gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yazılı emriyle bu sabah eski Ankara DGM Savcısı Emekli Albay Tanju Güvendiren, Kardiolog Doktor Mesut Özcan, Adli Sicil Memuru Mahir Akkar ve emekli polis memuru Hasan Kılıçarslan polis tarafından gözaltına alınarak Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi.

Bu kişilerin ev ve işyerlerinde de arama yapan Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri, gözaltına alınanların sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından ifadelerinin alınması için İstanbul'a gönderileceklerini bildirdiler. Gözaltına alınanlardan emekli Albay Tanju Güvendiren Askeri Yargıtay Onursal Üyesi, Ankara DGM'de çalıştığı dönemde terör örgütlerine yönelik ciddi kararlara imza attığı için özel olarak korunuyordu.

1-Tuncay Özkan gözaltına alındı.

-Tuncay Özkan gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirildi.

-Tuncay Özkan'ın evinde ve yeni televizyon kanalı "Kanalbiz"de arama yapıdı.

-Polis, Biz TV'den çuvallar ve koliler dolusu evrakla ayrıldı.

-Özkan, neden gözaltına alındığı sorusuna, "Recep faşizmi" diye yanıt verdi.

-Özkan'ın gözaltına alındığı haberi, kendi internet sitesinde yer almadı

2-Ergenekon operasyonunda Kanaltürk televizyonunun eski haber müdürü gazeteci Adnan Bulut gözaltına alındığı İzmir'den İstanbul'a gönderildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Hüseyin Nazlıkul ile Adnan Bulut, sağlık kontrolünden geçirildi.

3-Ergenekon'dan gözaltına alınan mesut Mesut Özcan, bugün hastalarına randevu vermemiş

Tuncay Özkan'ın İstanbul'da gözaltına alınmasının ardından doktoru Mesut Özcan da Ankara'da gözaltına alındı.Ergenekon soruşturması kapsamında Ankara'daki evinde gözaltına alınan ve Tuncay Özkan'ın doktoru olduğu belirtilen Op. Dr. Mesut Özcan, bugün hastalarına randevu vermemiş.Özcan'ın Kenedy Caddesi üzerindeki özel muayenehanesine Türk bayrağı asılması dikkatlerden kaçmadı. Gözaltına alınan üçüncü zanlı Mesut Özcan ise adli tıp çıkışında ''Tuncay Özkan'ın doktorumuzsunuz'' sorusuna ''kalp cerrahıyım'' diyerek yanıt verdi.

4-Ergenekon'dan gözaltına alınan emekli askeri hakim, Çiller'in DYP'sinden milletvekili adayı olmuş

Gözaltına alınan Tanju Güvendiren'in emekli askeri hakim olduğu öğrenildi. Ankara Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde bir dönem askeri hakim olarak görev yapan Güvendiren'in Tansu Çiller'in DYP Genel Başkanı olduğu dönemde Balıkesir'den milletvekili adayı da olduğu öğrenildi. Güvendiren ile birlikte gözaltına alınan Mahir Akkar'ın adli sicil memuru olduğu belirtildi.

Ergenekon opersayonu kapsamında gözaltına alınan Tanju Güvendiren'in emekli askeri yargıtay üyesi olduğu ve Futbol Federosyonu'nda Tahkim Kurulu üyeliği yaptığı belirtildi.

Mahir Akkar isimli şahıs, sağlık kontrolü sırasında basın mensuplarının sorusu üzerine ''Ergenekon'dan'' gözaltına alındıklarını söyledi. Güvendiren ve Akkar'ın yanısıra kalp cerrahi doktoru Mesut Özcan da gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 3 kişi Ankara Emniyeti'nde sorguya alındılar.

5-Cumhuriyet'in ortağı Gürbüz Çapan'da gözaltına alındı-

Cumhuriyet'in ortağı Gürbüz Çapan: İlhan abi ne derse o!

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan Esenyurt eski Belediye Başkanı, Cumhuriyet gazetesi ortaklarından Gürbüz Çapan, Cumhuriyet Gazetesi'nin yüzde 10'una sahip. Tutuksuz sanık İlhan Selçuk ne derse ona göre hareket ettiklerini açıklayan Çapan, Aydın Doğan'ın da Cumhuriyet'in ortaklarından olduğunu açıklamıştı.

Cemal Kalyoncu ile Gürbüz Çapan arasında geçen görüşme şöyle devam ediyor;

..............

"-Aylık belli bir ödenek ayırıyor musunuz Cumhuriyet'e?

Yok hayır.

-Turgay Ciner de ortak orada.

Pişman değilim. Cumhuriyet'ten pişman mı olunurmuş. En büyük cumhuriyet bizim Cumhuriyet'tir. Canımın istediğini çağırır ortak ederiz. Cumhuriyet'e sadece gönüldaşları ortak olabilir. Oraya Karamehmet de ortaktır, Aydın Doğan da, Turgay Ciner de ortaktır, ben de, Koç da ortağız.

6-Organize Suçlarla Mücadele eski Şube Müdürü Adil Serdar Saçan'ın evinde Ergenekon soruşturması kapsamında arama yapılıyor.

Ergenekon Operasyonu jet hızıyla devam ediyor. İlk kez üst düzey bir polise operasyon var. Eski Polis Müdürü Adil Serdar Saçan'ın evine baskın var.

Ergenekon operasyonu kapsamında eski Polis Müdürü Adil Serdar Saçan'ın Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındığı öğrenildi. Kamuoyu, Saçan'ı İstanbul Organize Suçlar Şube Müdürü iken yaptığı sansasyonel operasyonlarla tanımıştı.

SEDAT PEKER'LE ÇIKAR İLİŞKİSİ İDDİASI

Eski İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürü Adil Serdar Saçan altı kez polislikten çıkarıldı. Saçan, son kez İçişleri Bakanlığı Yüksek Disiplin Kurulu kararıyla organize suç örgütü lideri Sedat Peker ve adamlarıyla çıkar ilişkisi kurduğu için meslekten çıkartıldı. Saçan, daha önce Emniyet Genel Müdürlüğü Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) kararıyla beş kez meslekten çıkartılmış; bu kararlara itiraz edince üç meslekten çıkarma kararı için yürütmeyi durdurma kararı almıştı. Yüksek Disiplin Kurulu'nun 11 Mart 2005 tarihli dokuz sayfalık son kararında Saçan'a yönelik 19 suçlama vardı. Ancak bunlardan 18'i zamanaşımına girdiği için bu suçlardan işlem yapılamadı.

7-Tuncay Özkan, Kanaltürk'ü PKK'dan gasp edilen paralarla kurmuş

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen "Ergenekon" davası iddianamesinde, Serdar isimli kişi ile gazeteci Güler Kömürcü arasındaki görüşmede terör örgütü PKK'dan gasp edilen paralarla Tuncay Özkan'ın televizyon kurduğu bilgileri yer alıyor.

8-JİTEM davasının Ergenekon davasıyla birleştirilmesi talep edildi

Diyarbakır'da JİTEM üyesi sanıkların yargılandığı davanın, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek Ergenekon davasıyla birleştirilmesi talep edildi. Müdahil Avukat Tahir Elçi, dosyasının Ergenekon davasıyla birleştirilmesini istedi.

8-Suç örgütü kurmakla yargılanan Gülaltay: Dosyam Ergenekon'la birleştirilmek isteniyor

Suç örgütü kurmakla yargılanan Semih Tufan Gülaltay, Ergenekon iddianamesinde tutuksuz sanık olarak yer alması nedeniyle kendi dosyası ile Ergenekon dosyasının birleştirilmeye çalışıldığını iddia etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber