İstanbul itfaiyesine 52 yeni araç

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2008 18:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) İtfaiye Daire Başkanlığı yeni itfaiye araçları satın aldı.

Satın alınan 52 yeni araç, Yenikapı İDO İskelesi'nde düzenlenen törenle hizmete girdi. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın da katıldığı törende, itfaiye erlerinin helikopterle ve botlarla denizde gerçekleştirdiği kurtarma tatbikatı nefes kesti.

İBB İtfaiye Daire Başkanlığı'nın satın aldığı farklı özelliklere sahip 52 yeni araç Yenikapı İDO İskelesi'nde düzenlenen törenle envantere dahil edildi. Törene İBB Başkanı Kadir Topbaş, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, İBB İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, itfaiye çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Törende bir konuşma yapan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'da her gün yaklaşık 200 yangına müdahale edildiğini söyledi. Bu yangınlara zamanında müdahale etmek için ekipman ve teçhizatın yenilenmesi gerektiğini aktaran Topbaş, "Yangınlar kentte büyük hasarlar ortaya çıkarmaktadır. Bir takım tedbirler aldık. Bunları üç ana başlıkta toplayabiliriz: Birincisi, istasyonlar oluşturmak. İkincisi, personel temini ve eğitimi. Üçüncüsü ise ekipman konusu. Bu üç unsuru yerine getirmek görev alanımız içinde" diye konuştu. İBB'nin yeni belediye kanunuyla sorumluluk alanının genişlediğine dikkat çeken Topbaş, Tekirdağ'dan Kocaeli'ye kadar bütün bu alan içersindeki köyden ilçelere kadar her noktadan İBB'nin sorumlu olduğunu anlattı. Göreve geldikten sonra 38 olan istasyon sayısını 70'e çıkardıklarını kaydeden Topbaş, bu sayıyı 2009 itibarı ile 96'ya çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. İtfaiye araçlarına toplam 175 milyon YTL harcadıklarını dile getiren Topbaş, "228 modern afet ve itfaiye müdahale aracı satın aldık. 292 araç olan filomuzu, 519'a yükselttik. " dedi.

İtfaiyecilerin kurtarma tatbikatı nefes kesti

Hizmete alınan araçlar ile ilgili kurdele kesimi tamamlandıktan sonra davetliler tatbikat alanına geçti. Burada hortum araçları, Koca Yusuf ve tehlikeli madde müdahale aracının tatbikatlarını izleyen vatandaşlar, helikopterli kurtarma tatbikatında heyecanlı anlar yaşadı. Denizde boğulmak üzere olan bir kişiyi kurtarmaya çalışan helikopter, tatbikatı başarıyla tamamladı. Helikopterin tatbikat yaptığı sırada olay yerine hızlı botlar da geldi. Botlar da boğulmak üzere olan bir kişiyi kurtararak tatbikatı başarı ile tamamladı. Tatbikat sonrası helikopterden bir itfaiye eri Türk bayrağı salladı. Bu görüntüye vatandaşlar alkışla karşılık verdi. Tören sonrası Başkan Topbaş, yeni hizmete alınan araçları inceledi. Başkan Topbaş'ın bir itfaiye kamyonunu kullanması ise renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber