Boğaziçi Üniversitesinde yasak şapkayla aşıldı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Eylül 2008 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başörtüsü yasağı ile tepki toplayan Boğaziçi'nin ?aykırı rektörü' Prof. Özçaldıran göreve atandıktan sonra verdiği ilk demecinde okulun geleneklerine bağlı kalacağını açıklamıştı

BOĞAZİÇİ Üniversitesi'ne atandığı zaman derslerdeki tavrı ve davranışlarıyla ön plana çıkan Prof. Dr. Kadri Özçaldıran'ın başörtüsüne yasakçı tavrı tepkilere neden oluyor. Rektör Özçaldıran'ın yasak kararın Üniversite kampüs girişinde hergün protesto edilirken öğrenciler kararın geri alınmasını bekelediklerini ve bu gerçekleşinceye kadar da eylemlerine devam edeceklerini söylüyor.

ÖZGÜN KÜLTÜR!

GEÇTİĞİMİZ ay Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onaylayarak atadığı rektörler arasında en dikkat çekici isim olarak göze batan Özçaldıran seçimlerin ardından yaptığı açıklamada Boğaziçi'nin kendisine özgü bir kültürü bulunduğunu belirterek, yönetim değişikliklerinin hiçbir zaman ?birisinin yaptığını öbürünün bozması şeklinde olmadığını' söylemişti. Özçaldıran'ın bu açıklamasına rağmen Boğaziçi'nin özgürlükçü geleneğine ters düşen bir karara imza atması da çelişki olarak yorumlanıyor.

ŞAPKALI ARA ÇÖZÜM!

YENİ öğretim yılının başlaması ile birlikte türban yasağı ile gündeme gelen Boğaziçi Üniversitesi'ndeki soruna ara çözüm bulundu. Rektörlük tarafından kapı girişlerinde görev yapan güvenlik görevlilerine öğrencilerin içeriye şapka ile girebilecekleri talimatı verildi. Sabah saatlerinden itibaren okullarına gelen öğrenciler güvenlik görevlilerinin uyarıları ile girişteki prefabrik odalara girerek şapka taktı. Bazı öğrencilerin türbanlarının üzerine taktıkları şapka ile girdikleri gözlenirken bazı öğrenciler ise türbanlarını çıkartarak şapka giydi. Bu arada görevlilerin servis minibüslerindeki türbanlı arayışının da kaldırıldığı görüldü. Servis minibüsleri kontrol edilmeden içeriye alındı. Öte yandan Rektör Kadri Özçaldıran'ın başörtülü öğrencilere ?belge' imzalatmasının ardından öğrenciler rektörden artık ?Kadri Baba' yerine ?Ergenekon Kadri' diye söz ediyorlar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber