Sosyal Güvenlik'te iptal davası bayramdan sonra

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2008 10:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Anayasa Mahkemesi'nin, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 18 maddesinin bazı hükümlerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle açılan davayı, dosyanın kapsamlı olması nedeniyle ele alamadığı, Ramazan Bayramı'ndan sonra en kısa sürede esastan görüşüleceği öğrenildi.

CHP, 5754 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un bazı maddelerinin iptali ve iptal davası sonuçlanıncaya kadar yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Başvuruyla ilgili 26 Haziran 2008'te ilk incelemesini yapan Yüksek mahkeme, davanın esas incelemesini, bazı hükümlerin yürürlüğe girdiği 1 Ekim 2008 tarihine kadar görüşmeyi planlamıştı. Ancak, dosyanın kapsamlı olması ve Yüksek Mahkemenin diğer işlerinin yoğunluğu nedeniyle dava Mahkeme gündemine alınamadı.

Davayla ilgili görevlendirilen raportörün raporunu tamamladığı, raporun üyelere dağıtıldığı, ancak dosyanın çok kapsamlı olması nedeniyle üyelerin incelemelerini tamamlayamadığı belirtildi.

Anayasa Mahkemesi'nin, iptali istenen bir yasayı yürürlük tarihinden sonra ele almasında herhangi bir yasal engel bulunmuyor.

Yüksek Mahkeme, Ramazan Bayramı'nın ardından en kısa sürede davayı esastan görüşerek karara bağlayacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber