İstanbul'a kuvvetli sağanak uyarısı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2008 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'a kuvvetli sağanak yağış uyarısı yapılırken, gök gürültülü sağanak yağışın pazar sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

AKOM'dan yapılan açıklamada, "Cumartesi günün ilk saatlerinden itibaren tekrar başlayan yağışın boğaz çevresi ile Sarıyer, Kavacık, Beykoz, İstinye, Beşiktaş, Alibeyköy, Kağıthane, Eyüp, Bağcılar, Esenler, G.O.Paşa, Bahçelievler, Bakırköy, K.Çekmece semtlerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

Pazar sabah saatlerine kadar kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur ile yağış anında fırtına şeklinde esmesi beklenen (saatte 70 ila 100km hızla) rüzgarın oluşturacağı olumsuzluklara karşı (yıldırım, su baskını, taşkın, dolu, kısa süreli kuvvetli rüzgar nedeniyle ağaç devrilmesi ve çatı uçması gibi) hazırlıklı ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Öte yandan, etkili olan yağışlı ve rüzgarlı hava nedeniyle Eskihisar -Topçular arabalı vapur, Kartal- Yalova Deniz otobüsü, Armutlu -Yalova-Bostancı Deniz otobüsü ve Pendik-Yalova hızlı feribot seferleri karşılıklı olarak iptal edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber