3 Ekim 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 03 Ekim 2008 10:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BAŞBAKAN ERDOĞAN TÜRKMENİSTAN'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un davetlisi olarak temaslarda bulunmak üzere Türkmenistan'a gidiyor.

-Erdoğan'ın gezisine Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, eşlik ediyor. (Saat: 12.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN TÜRK LİRASINI TANITACAK

-1 Ocak tarihinde tedavüle çıkacak Türk Lirası banknot ve madeni paraların fiziki tanıtımı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilgili Bakanlar ile Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın katılımıyla yapılıyor. (Saat: 10.00)

-EYLÜL ENFLASYONU BELLİ OLUYOR

-TÜİK, tüketici ve üretici fiyatları bazında Eylül ayı enflasyon gerçekleşmelerini açıklıyor. (Saat: 17.00)

-ZMO BAŞKANI GÜNAYDIN'IN BASIN TOPLANTISI

-TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Gökhan Günaydın, zirai mücadele ilaçlarının en çok kullanıldığı iller olan Adana, Antalya ve Mersin Şube Başkanlarıyla birlikte basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 13.00)

-MHP'DEN AKP'YE MECLİS TAKVİMİ ELEŞTİRİSİ

-Yeni yasama yılı 1 Ekim Çarşamba günü başlarken MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, geçtiğimiz günlerde siyasi partilere Meclis'in 1 aylık çalışma takvimini sunan AKP Grup yönetimini eleştirdi.

-AKP'nin 6 Kasım'a kadar aralarında bin 540 sayfalık Türk Ticaret Kanunu'nun da bulunduğu yaklaşık 50 kanun tasarısını Meclis gündemine aldığını hatırlatan Şandır, ?AKP geçen dönemdeki hatalarından ders almamış görünüyor? dedi. Şandır, AKP'nin politikaları nedeniyle 23. dönemde Meclis'te yasama kalitesizliği yaşandığını söyledi.

-CHP İSTANBUL'A BİLENİYOR

-Yerel seçimlere iddialı hazırlanan CHP yönetimi, gözünü İstanbul'a dikti. 1994 yerel seçimlerinden bu yana ?milli görüş? çizgisinin yönetiminde olan İstanbul'u geri almak için tüm gücüyle çalışan İstanbul örgütüne genel merkez de tam destek veriyor. CHP Lideri Baykal, mutlaka alınmasını istediği İstanbul için sık sık İstanbul'daki programlara katılıyor.

-CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için ise isimler de şimdiden konuşulmaya başlandı. Adaylıklar için İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun isimleri üzerinde durulurken, örgütün de bu isimlere sıcak baktığı ifade ediliyor. Öte yandan CHP yönetimi, Şişli Belediyesi için de sürpriz bir isim açıklamaya hazırlanıyor.

-CHP Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, yerel seçimlerde İstanbul'u mutlaka kazanacaklarını söylerken, bu konuda parti olarak en ufak bir tereddütlerinin bulunmadığını belirtti. Sevigen, adaylık için adı geçen isimlerin hepsinin birbirinden değerli olduğunu ancak son kararı CHP Lideri Baykal'ın vereceğini ifade etti.

-BAKAN EKER: TJK'DE KADROLAŞAMAM, YETKİM YOK

-Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, Türkiye Jokey Kulübü'ndeki yolsuzluk iddiaları ve AKP'nin kadrolaştığı iddialarıyla ilgili soru önergesine ilginç bir yanıt verdi. Bakan Eker, Türkiye Jokey Kulübü'nün Dernek statüsünde kurulduğunu ve özel hukuk tüzel kişisi olarak faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek ?iddia edilen kadrolaşma ile ilgili Bakanlığımızın herhangi bir yetkisi ve inisiyatifi bulunmamaktadır? dedi.

-Eker, adı sık sık yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Türkiye Jokey Kulübü hakkında, bakanlığının Teftiş Kurulu Başkanlığınca düzenlenmiş soruşturma raporu bulunduğunu ve raporda yer alan iddialarla ilgili gerekli işlemlerin yapıldığını söyledi.

-DSP LİDERİ SEZER: ?SİYASİ ETİK YASASI KAÇINILMAZ OLDU?

-Türkiye'nin son bir ayına damgasını vuran ve siyasetçilerinin de adının karıştığı yolsuzluk olayları yeni tartışmaları beraberinde getirdi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, son tartışmaları yorumlarken, ?Siyasi etik yasası kaçınılmaz oldu? dedi.

-2008'DE VERGİ TAHSİLATI YÜZDE 16,2 ORANINDA ARTTI

-Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut'un soru önergesine verdiği yanıtta, vergi gelirleri tahsilatında Ocak-Ağustos 2008 dönemi itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16,2 oranında artış gerçekleştiğini bildirdi. Bakan Unakıtan'ın verdiği bilgiye göre, 2002 yılında 59 milyar 644 bin 416 bin YTL olan vergi tahsilatı 2007 yılında 152 milyar 835 bin 111 bin YTL olarak gerçekleşti.

-TÜRKİYE'DE 5 YILDA 5 MİLYON GENÇ SİGARAYA BAŞLADI

-Türkiye Genç İş Adamları Derneği, sigarayla ilgili çarpıcı tabloyu gözler önüne serdi. Buna göre, Türkiye'de her gün 15 milyon paket sigara içiliyor. 2007yılı itibarıyla ülkede kişi başına yıllık bin 523 adet, bir başka ifadeyle 76.1 paket sigara içiliyor. Türk halkı sigaraya her gün ortalama 45 milyon 205 bin YTL ödüyor. Türkiye'de 5 yılda 11-19 yaş arasında 5 milyon genç sigaraya başladı. Sigara içme yaşı ise 11'lere indi.

-Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı ?Dumansız Hava Sahası? kampanyasının bu tabloyu sona erdireceği düşüncesinde olan Türkiye Genç İş Adamları Derneği, kampanyanın toplumdaki yansımalarını görebilmek için yaptığı araştırmada halkın büyük çoğunluğunun sigara yasağından memnun olduğunu saptadı. Araştırmada ayrıca yine büyük bir çoğunluk sigara yasağının sigara içenleri azalttığına inanıyor.

-Araştırmada sigara içenlere yöneltilen sorularda da ilginç sonuçlara ulaşıldı. Buna göre, sigara içenlerin yüzde 44.83'ü sigaraya 18-25 yaşları arasında başlamış. Yüzde 33.90'ı günde 1 paket, yüzde 15.42'si ise günde 1 ile 2 paket arasında tüketiyor. Sigaraya başlayanların yüzde 40.75'i arkadaşları yüzünden başlarken, yüzde 23.27'si ise ailesinden örnek almış. Araştırmaya katılanların yüzde 42.85'i ise sigara nedeniyle sağlık problemi yaşıyor.

-KLASİK TÜRK MÜZİĞİ EDEBİYATLA BULUŞUYOR

-Türkiye'nin 2008 Frankfurt Kitap Fuarı'na Onur Konuğu olarak katılım programı kapsamında, Bursa Devlet Klasik Türk Müziği Topluluğu, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın ?Huzur? adlı eserinden kesitleri, 10 Ekim Cuma akşamı Frankfurtlu sanatseverlerle buluşturacak.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber