ÜAK Başkanı: Türban konusunda bizim inisiyatifimiz yok

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2008 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerarası Kurul Başkanı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, üniversitelerdeki türban sorunu ile ilgili yasa ve yönetmelikler neyi emrediyorsa onu uygulayacaklarını belirterek, "Başka yapacağımız bir şey yok. Bizim bu konuda bir inisiyatifimiz de olamaz" dedi.

Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı'na seçilmesiyle ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan, yeni görevinin o kadar övünülecek bir durum olmadığını kaydetti. Üniversitelerin kuruluş sırasına göre kurul başkanlığı yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Ceylan, bu yıl sıranın YYÜ Rektörlüğü'nde olduğunu anlattı. Prof. Dr. Ceylan, "Doğrusu işlerimizin yoğunluğu nedeniyle çok da arzuladığımız bir durum değildir. Ama görevdir, gelmiştir ve biz de yapmak zorundayız.

Başkaları yaptıysa sırayı bozmamak gerekiyor. Üniversitelerarası Kurul'un doçentlik sınavları ile ilgili komisyonlar oluşturmak, yurt dışındaki üniversitelerden alınan diplomaların denkliklerini karşılaştırarak doğru olanlarını kabul etmek gibi birtakım rutin görevleri vardır. Biz de bu rutin görevleri bir yıl süre ile yapmaya devam edeceğiz. Zaten orada komisyonlar çalışıyor. Birçok komisyonumuz eskiden geliyor. Onların halen görev süreleri dolmamış. Görev süreleri dolan birkaç komisyonumuz vardı. Geçen

toplantıda onların görev sürelerini uzattık. Öyle devam edeceğiz. Tabii süresi dolan komisyonlar olursa onların yerine yenilerini seçeceğiz. Yapılacak işler onlar" dedi.

Bir gazetecinin, "Üniversitelerde çözüme kavuşturulamayan bir türban sorunu var. Üniversitelerarası Kurul Başkanı olarak bu konuda ne gibi bir çalışmanız olacak?" şeklindeki sorusuna Prof. Dr. Ceylan, "Türban sorunu çözümlenmemiş diye bir şey yok. Yasa ve yönetmelikler neyi emrediyorsa biz bunu uygulayacağız. Başka yapacağımız bir şey yok. Bizim bu konuda bir inisiyatifimiz de olamaz" yanıtını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber