MEB'e devredilen okullardaki idareciler asaleten atanmayı bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı 5450 Sayılı kanun gereğince kendisine devredilen okul ve kurumlardaki yöneticileri asaleten görevlerine devam ettirmeyip vekâleten görevlendirmişti. Bu uygulamaya davalar açılmış, bu davalardan bazıları kazanılmış bazıları kaybedilmişti. En son gelinen noktada Milli Eğitim Bakanlığı 18/07/2008 tarih ve 54405 sayılı yazı ile duyuruya çıkılan Sağlık Meslek Lisesi yöneticiliklerinin duyurusunu iptal etmiştir. Devamı için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 07 Ekim 2008 00:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"MEB'e Devredilen Okullardaki Yöneticiler Asaleten Atanmalıdır" başlıklı haberimizde konunun tüm ayrıntısı, resmi belgeleri ve mahkeme kararlarına ulaşabilirsiniz.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü bu konuda ilk adımı atarak 18/07/2008 tarih ve 54405 sayılı yazı ile duyuruya çıkılan sağlık Meslek Lisesi yöneticiliklerinin duyurusunu iptal etmiştir. Çıkan yazıda ?5450 sayılı ilgi (a) kanun kapsamında bakanlığımıza devredilen okulların özellikleri ve kanundaki statüleri ile yöneticilerinin büyük bölümünün söz konusu okullarda uzun süre yöneticilik yaptıkları ve alanlarında uzmanlaşmış oldukları dikkate alınarak ilgi (b) yönetmelik kapsamında boş eğitim kurumu yöneticiliklerine atamaya ilişkin yapılan duyurularda bu okulların yöneticiliklerinin duyurular kapsamına alınmaması, alınmış olanların ise duyuru kapsamından çıkarılması ilgi (c) onayla uygun görülmektedir.? açıklaması bulunmaktadır. Bu açıklama neticesinde Sağlık Meslek liselerindeki yöneticiliklerin duyurusu iptal edilmiş ve buralara atamalar yapılmamıştır.

Yazının üzerinden yaklaşık 2 aylık bir zaman geçmiştir. Milli Eğitim Bakanlığı'da ?yöneticilerinin büyük bölümünün söz konusu okullarda uzun süre yöneticilik yaptıkları ve alanlarında uzmanlaşmış oldukları dikkate alınarak? diyerek bir bakıma bu yöneticilerin haklarının bulunduğunu itiraf etmişlerdir. Daha fazla vakit geçirilmeden Milli Eğitim Bakanlığı; 5450 Sayılı kanun ile kendisine devredilen okul ve merkezlerin devredilmeden önceki yöneticilerini hiç bir işleme gerek kalmaksızın 24/04/2008 tarih ve 26826 sayılı Resmi Gazete de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticiliği Yönetmeliğinin 16. Maddesi b fıkrası ?Dönüştürülme yoluyla oluşan eğitim kurumlarına, önceki kurum yöneticileri, norm kadro esaslarına göre bir başka şart aranmaksızın atanır.? hükümlerince, çıkaracağı yeni bir genelge ile norm kadro esasları göz önünde bulunarak eski görevlerine atanmalarını sağlamalıdır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber