Muhtarlardan sağlık güvencesi tepkisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2008 16:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Muhtarlar Sendikası (Muhtar-Sen) Genel Başkanı Mustafa Altay, ?Devlet memuru olduğu halde sağlık güvencesi karşılanmayan tek kamu personeli muhtardır? dedi.

Bitlis ve ilçelerinde görevli muhtarları ziyaret etmek amacıyla Tatvan'a gelen Genel Başkan Altay, yaptığı açıklamada, muhtarların kamu görevlisi olduğu halde sosyal güvencesi bulunmadığını anımsatarak, dünyanın hiçbir ülkesinde buna benzer bir uygulamayla karşılaşmadığını söyledi.

Türkiye'de 52 bin 500 muhtar olduğunu anımsatan Altay, muhtarların, birçok sıkıntısı bulunmasına rağmen her zaman görevlerinin başında olduklarını ifade etti.

Altay, muhtarların yaşadığı sıkıntıların başında sağlık güvenceleri olmamasının geldiğini kaydederek, şöyle konuştu:

?Muhtarlarımız, aldıkları 280 TL maaşla tüm giderlerini karşılamaya çalışıyor. Oysa ki muhtarlar bu parayla yalnızca sağlık güvencelerini karşılayabilir. Yasalarda devlet memuru olarak tanımlanan muhtarların özlük hakları kamu görevlisi sıfatına göre düzenlenmemiş. Yani devlet memuru olduğu halde sağlık güvencesi karşılanmayan tek kamu personeli muhtardır. Bu uygulamanın dünyanın hiçbir ülkesinde örneği yoktur.?

Türkiye'deki tüm muhtarların bundan böyle kamu görevlisi olarak kabul edilmesini istediğini belirten Altay, muhtarların da diğer seçilmişler gibi adil bir gelire sahip olması gerektiğini kaydetti.

Altay, katılımcı demokrasinin gereği olarak köy muhtarlarının il genel meclislerinde, mahalle muhtarlarının belediye meclislerinde söz ve oy hakkına sahip olması için yeni bir yasal düzenleme yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber