Başbakan Erdoğan: Bahçeli'yi muhatap almıyorum

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2008 13:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi muhatap almadığını belirterek, "Arkadaşlarım yarın açıklama yapacak" dedi.

Erdoğan, Meclis'te basın mensuplarının Bahçeli'nin bugün grup toplantısında yaptığı konuşmayla ilgili sorusu üzerine, "Bahçeli'yi muhatap almıyorum. Yarın arkadaşlarım gerekli açıklamayı yapacak" karşılığını verdi.

Bahçeli, konuşmasında AK Parti'yi Barzani ve PKK ile aynı çizgide olmakla suçlamıştı.

- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Aktütün'de askerlerin, Diyarbakır'da polislerin canına kastedenlerin, aslında, milletin asırlardır çözülmeyen bütünlüğüne, insanların dostluk ve kardeşliğine de kastettiğini belirterek, "Bu sebeple, ülke ve toplum olarak terörle mücadelede ilk yenmemiz gereken düşman öfkemizdir, öfkemiz olmalıdır" dedi.

Partisinin TBMM Grubunda konuşan Erdoğan, hükümetin, devletin bütün kurumlarıyla, güçbirliği içinde teröre karşı her türlü önlemi soğukkanlı biçimde ve aklı selimle almakta olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bu milleti, başka milletlerle, bu ülkeyi başka ülkelerle mukayese edenler, büyük yanlışlık içindedir. Yeryüzünde hiçbir toplum, hiçbir millet, yüzyıllar boyu kardeşliği, yani ahiliği bizim gibi kurumsal hale getirememiştir. Öyleyse bu ülkede yüksek sesle konuşan herkes, sözünün nereye varacağına dikkat etmelidir" diye konuştu.

Hükümet olarak, başta Irak Merkezi Yönetimi, ABD ve Kuzey Irak Yerel Yönetimi olmak üzere ilgili bütün tarafları içine alan bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Erdoğan, "Bu adımlar dün atılmamışsa yanlış yapılmıştır. Böyle önemli konularda ülkeler kompleksli davranamaz" dedi.

Terörle mücadele konusunda devleti tüm kurumlarında güçlü ve tam bir irade söz konusu olduğunu vurgulayan Erdoğan, aynı gayreti ve katkıyı siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, aydınlar, üniversiteler ve medyadan da beklediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Boğazı'na 3. köprü konusuna ilişkin de "1. köprüye, 2. köprüye 'hayır' diyenler şimdi üstünden geçiyorlar. 3. köprüye de şimdi 'hayır' diyorlar. Onu da yapacağız ve onun da üstünden geçecekler..." diye konuştu.

Erdoğan ayrıca Aktütün'de okul ve öğretmen bulunduğunu ifade ederek, "Bunu saptırmak ve orada bir senaryoyu kurarak, bu senaryoyla iktidarın üzerine yürümek, aslında bizim üzerimize yürümek değil, milli birliğimizi zedelemektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber