KİT ücret kararnamesi dava edilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2008 07:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sözleşmeli personele yapılacak ek ödemelerle ilgili Yüksek Planlama Kurulu kararını protesto etmek için Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikalar Maliye Bakanlığı önünde eylem düzenledi. Türk Haber-Sen, Yüksek Planlama Kurulu'nun (YPK) KİT'lerdeki sözleşmeli personele 2008 yılında uygulanacak ücretleri tespitine ilişkin kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için bugün Danıştay'da dava açacak...

Memur Sen'e bağlı Toç Bir-sen, Enerji Bir-Sen, Birlik Haber-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen YPK kararını protesto için dün Güven parkta ortak eylem yapmıştı. Eylemde yapılan açıklamad "Kamu çalışanlarının ücretleri arasında büyük eşitsizlikler ve farklar varken, ilgili karar farkının açılması dolayısıyla, çalışanlar arasında daha büyük ücret adaletsizliğine sebebiyet verecek, çalışma barış ve huzuru bozulacaktır." denilmişti.

Diğer taraftan KESK'ten yapılan açıklamada "Yüksek Planlama Kurulu kararıyla kamudaki sözleşmeli personelin ek ödeme kapsamının dışında tutulmasını protesto etmek için KESK tarafından Başbakanlık Binası önünde 15.10.2008 tarih saat : 13.00'de basın açıklaması gerçekleştirilecektir." denildi. Açıklamada ayrıca "hukuki sürecin başlatılması için hazırlıkların bitmek üzere olduğu ve en kısa sürede yargı yoluna başvurulacağı" belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber