Enişteye jet terfi...

Haber Giriş : 17 Ekim 2008 11:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

On ay önce Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcılığına atanan AKP milletvekili Aşkın Asan'ın eşi kısa sürede terfi etti ve başkan oldu

YUSUF SAHİCİ

ANKARA- Yaklaşık on ay önce Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcılığına atanan AKP milletvekili Aşkın Asan'ın eşi, kısa sürede terfi etti ve başkan oldu. Prof Habip Asan, boş olan ve vekaleten idare edilen Türk Patent Enstitüsüne başkan olarak atandı. Asan, 2007 yılı Aralık ayında, Karadeniz Teknik Üniversitesinde öğretim üyesiyken, Türk Patent Enstitüsü Başkan yardımcılığı görevine getirilmişti. Türk Patent Enstitüsü, bir süredir vekaleten yönetiliyor ve Başkan vekili olarak da Doçent Yüksel Birinci görev yapıyordu.

22 Temmuz'da AKP'den milletvekili seçilen kadın parlamenterlerdenAdana milletvekili Fatoş Gürkan'ın eşi, Erhan Gürkan da geçen hafta Çevre Bakanlığı'na müşavir olarak atanmıştı. Gürkan daha önce, Adana'da Orman Mühendisleri Odası 2. Başkanlığı görevinde bulunmuştu. AKP'de bugüne kadar 7 bayan milletvekilinin eşi bürokraside çeşitli görevlere getirildi. O milletvekilleri ve eşlerinin atandıkları görevler şöyle:

Fazilet Dağcı Çığlık (Erzurum milletvekili): Eşi Muharrem Çığlık bir süre önce Başbakanlık müşavirliğine atandı. Çığlık daha önce Uluslararası Türk Öğretim Birliği Genel Başkanlığı yapıyordu. 22 Temmuz'dan önce İsviçre'de yaşayan Çığlık ailesi, seçimlerden sonra Türkiye'ye yerleşti.

Aşkın Asan (Ankara milletvekili): Eşi Prof. Dr. Habib Asan önce Türk Patent Enstitüsü Başkan Yardımcısı sonra da başkanı oldu. Aşkın Asan, bir röportajında Başbakan Erdoğan'ın lider özelliğinin yanında ?dahi? özelliğinin de bulunduğunu söylemişti.

Gönül Şahkulubey (Mardin milletvekili): Eşi Mehmet Şahkulubey. Bayındırlık Bakanlığı Müşavirliği'ne atandı.

Selma Kavaf (Denizli milletvekili): Eşi Alaeddin Kavaf bir süre önce, Enerji Bakanlığı'na bağlı ETİ Zeolit Kimya Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin Genel Müdürü oldu.

Safiye Seymenoğlu (Trabzon milletvekili): Eşi Arif Seymenoğlu, Sanayi Bakanlığı Daire Başkanlığı yapıyor. Daha önce Çay-Kur'da görev alan Arif Seymenoğlu, atamalarında ?torpil? olmadığını söyledi.

Dilek Yüksel (Tokat milletvekili): 22 Temmuz'da AKP'nin en genç ismi olarak Meclis'e giren Dilek Yüksel'in eşi Uğur Yüksel, BOTAŞ'ta memur olarak çalışıyordu. Yüksel daha sonra, Enerji Bakanlığı'nda müşavir oldu

gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber